Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 16 °C

Kola a koloběžky v parcích: připomeňte si, jaká pravidla je třeba dodržovat

Zprávy z regionu

14.4.2024

Autor: red

Jaro a s ním spojený nárůst počtu návštěvníků v olomouckých parcích klade větší nároky na vzájemnou ohleduplnost. Výstaviště Flora proto před začátkem hlavní sezony zdůrazňuje platná pravidla a návštěvní řád. Na maximální povolenou rychlost kol a koloběžek uživatele nově upozorňuje i piktogram v podobě malé dopravní značky.

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

Podle správce parků docházelo zejména v loňské sezoně stále častěji k překračování nejvyšší povolené rychlosti, která je stanovena na 20 kilometrů v hodině. "Nevedeme přesnou evidenci, ale dostávaly se k nám stále častěji informace, že lidé, kteří do olomouckých historických parků vjeli na jízdních či elektrických kolech anebo na běžných a elektrických koloběžkách, nedodržují maximální povolenou rychlost. Nyní je tak vhodná chvíle toto pravidlo zahrnuté v návštěvním řádu parků připomenout," uvedla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Pro lepší informovanost návštěvníků proto pracovníci výstaviště před začátkem hlavní sezony doplnili na tabule u nejvytíženějších vstupů do parků i piktogram v podobě malé rychlostní dopravní značky s číslicí dvacet. Cedule na vstupech do městských parků zároveň obsahuji nejdůležitější body návštěvního řádu. Jeho plné znění, závazné pro všechny návštěvníky, lze najít na webových stránkách Výstaviště Flora Olomouc.

"Věřím, že nám jde o společnou věc – co největší bezpečnost všech návštěvníků parků. A právě dodržení maximální rychlosti ji spolu se vzájemnou ohleduplností výrazně pomůže zajistit," je přesvědčena ředitelka Fuglíčková. Situaci bude správce parků dál sledovat. Pokud by k překračování rychlosti docházelo i nadále, bude muset přistoupit k dalším potřebným krokům. "Nabízí se například těsnější spolupráce s městskou policií či úprava návštěvního řádu parků," naznačila Eva Fuglíčková.

Reklama

KARATE Club MABU-DO Olomouc, z.s.

Katalog firem » Sport » Bojové sporty a umění

TRÉNINKOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE Jsme aktivní a uznávaný karate klub v Olomouci, odborně zaměřený na přípravu a rozvoj talentované mládeže (chlapce i děvčata). Vybraný širší kolektiv pok...