Reklama

Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav, venku je 4.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Jílek: Vidím z mužstva velké odhodlání

Sport

27.1.2023

Autor: Petr Pelíšek

Zápasem proti pražské Spartě vstoupí do ligového jara fotbalisté SK Sigma Olomouc. Trenér Hanáků Václav Jílek, který na Letné působil, věří, že jeho tým je připravený dobře a dokáže to potvrdit hned od začátku. „Máme ambici to postavení po podzimu obhájit, ale musíme být obezřetní a co nejdříve se dostat do fáze, kdy budeme v klidu. Příprava se povedla, udělali jsme vše, co bylo v plánu, věřím, že to bude dobré,“ řekl trenér Jílek.

Celou přípravu Sigmy provázely spekulace o možném odchodu Mojmíra Chytila do Slavie. Nerezonuje vám v myšlenkách něco jako pocit, že už má sbaleno a nebude plně soustředěný na hru v Sigmě? Navíc byl tam na zdravotní prohlídce, trenér Trpišovský s ním rozmlouvá.

Nerezonuje. Myslím, že Mojmír nemá sbaleno. Vnitřně určitě tu ambici má, ale není to u něj problém. Bavím se s ním na rovinu, je připravený tady ten půlrok odehrát. Myslím, že to nemusí být špatná forma řešení. Není v tom problém. Vím, že trenér Trpišovský s hráči hodně komunikuje, osobně v tom nevidím problém.

Takže jste v přípravě netrénovali hru bez Chytila? A jak přípravu hodnotíte?

Počítali jsme s ním, že pokud se zásadně nic nezmění, tak zůstává. Takže jsme s ním normálně pracovali. Příprava byla extrémně krátká, strašně rychle to uteklo, těch přípravných zápasů bylo málo. Hráči jsou raději, když jsou přípravy kratší. Možná bychom nějaký prostor ještě uvítali, ale je to pro všechny stejné. Udělali jsme to, co jsme chtěli a potřebovali udělat.

Proč se Sigma zajímá o jihlavského obránce Křišťála?

V danou chvíli bylo důležité, aby to byl hráč, který zapadá věkově, aby tam byl potenciál rozvíjet se. Aby měl ligu před sebou, měl tu ambici, zápal, liga pro ně byla velkou motivací. Potenciál má, informovali jsme se na něj, vyšlo nám z toho, že to je hráč, který by mohl být v té pozici platný a zastávat ji.

Znamená to, že pokud přijde, buď nyn,í nebo pak v létě, že už na pravý kraj obrany tolik nepočítáte s Filipem Slavíčkem nebo Matějem Hadašem?

Do budoucna s nimi počítáme určitě. Nyní jde o aktuální konfrontaci. Chvátal je čtrnáct dní od toho, aby byl nachystaný do tréninku, během měsíce může být připravený. V přípravě jsme si sáhli na Hadaše a Slavíčka, s oběma jsem mluvil. Jedna věc ale je hrát druhou ligu a pak kvalitu prokazovat v první. Do budoucna s nimi stoprocentně počítáme a budeme s nimi pracovat.

V kádru máte dva nové hráče – Fortelného a Přichystala. Jak se vám jeví?

Nejsou to jen oni. Na podzim toho mnoho neodehráli kluci, co se nyní vracejí, tedy záložníci Zorvan a Ventúra, když jsou zdraví, jsou to velké posily. Přichystal měl možná trošku manko a bylo tam chvíli zvykání si na nový styl tréninku. Ale je dobře nastavený, má rozdílové věci ve finální fázi, v průběhu jara se dostane na odpovídající úroveň. Fortelný je okamžitě připravený naskočit a pomoci nám. Závěr podzimu ukázal, že střed zálohy jsme neměli moc obsazený. Fortelný má ambici, doufám, že to ukáže.

Jak je na tom vůbec Sigma zdravotně?

Zdravotně jsme na tom v pořádku. Máme nějaké problémy, ale kromě Chvátala, který je v rekonvalescenci, všichni trénují, byť s některými omezením. Macík se zapojil do individuálního režimu, jeho návrat je trošku delší, nechceme nic uspěchat. Ale je to na dobré cestě.

Cíl je zřejmý, tedy držet se v top šestce. Což ale nebude, vzhledem k nevelkým bodovým rozdílu, nejspíš jednoduché.

Bodové odstupy jsme malé a během dvou zápasů se budeme bavit jinak. Máme ambici to postavení po podzimu obhájit, ale musíme být obezřetní a co nejdříve se dostat do fáze, kdy budeme v klidu. Jak už jsem řekl, příprava se povedla, udělali jsme vše, co bylo v plánu. Jsme připravení dobře, i když nám to v zápasech herně drhlo, ale věřím, že to bude dobré. Teď to musíme prokázat, jak na tom skutečně jsme, to ukážou až první mistrovské zápasy.

Začínáte zostra, domácím zápase proti Spartě. Je to dobrý soupeř na start?

To si nevyberete. Je to výzva, ale máme čtyři těžké zápasy na úvod jara, není to jednoduchý začátek. Stejně se s těmi týmy musíme potkat. Věřím, že utkání budeme schopni odehrát v kvalitě a přeneseme všechno z přípravy a tréninku na hřiště. Sparta se v závěru podzimu zvedla, bodovala. V přípravě měla velmi těžké soupeře. Bude možná hladovější, ale to není věc, v které by nás měla převyšovat. Vidím z mužstva velké odhodlání.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Moravská pohřební společnost s.r.o.

Katalog firem » Služby » Pohřební služby

Komplexní služby v pohřebnictví, tuzemská i zahraniční přeprava zesnulých 24 hodin. Zajišťujeme smuteční obřady, civilní řečníky, živou i reprodukovanou hudbu, květinové dary, dopravu ...