Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 4.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Koupí Bílé pastelky opět podpoříte nevidomé. Sbírka začíná v pondělí

Zprávy z regionu

2.9.2021 aktualizováno 10.10.2021 10:29

Autor: red

Ve dnech 11. až 13. října proběhne 22. ročník celonárodní veřejné sbírky Bílá pastelka. Sbírka podpoří služby, díky nimž mohou nevidomí a těžce zrakově postižení vést co nejvíce plnohodnotný život.

Foto: archiv redakce

Od pondělí 11. října do středy 13. října můžete v ulicích Olomouce potkat dobrovolníky v bílých tričkách, kteří vás za příspěvek 30 Kč odmění bílou pastelkou (s bílou i barevnou tuhou). Je možno přispět také bezhotovostně prostřednictvím QR kódu umístěných přímo na kasičkách nebo na plakátech ke sbírce. Dobrovolníci budou vybaveni zapečetěnou kasičkou, jmenovkami s plnou mocí a na požádání předloží osvědčení o konání sbírky. Symbolická bílá pastelka připomíná bílou hůl, která není jen znakem slepoty, ale je hlavně symbolem aktivního a důstojného života nevidomých. 

Výtěžek sbírky se využije na služby pro zrakově postižené v celém Olomouckém kraji i mimo něj. Podpoří služby, které poskytuje obecně prospěšná společnost Tyfloservis a její zakladatel zapsaný spolek Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR. Vloni činil výtěžek sbírky v celé republice více než 1 milion korun. Regionální střediska obou organizací sídlí v Olomouci na adrese I. P. Pavlova 69 (tel: 585 428 111). Bezplatné služby jsou dostupné všem, kteří mají v dospělém věku vážné potíže s viděním.

Organizátoři děkují všem dárcům i dobrovolníkům. Více informací na www.bilapastelka.cz, www.tyfloservis.cz, www.sons.cz

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip