Reklama

Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav, venku je 19.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hotovo. Olomouc povede koalice ANO, ODS, KDU-ČSL a hnutí spOlečně

Zprávy z regionu

10.10.2018

Autor: red

Po středečních jednáních je známo to, o čem se už pár dní spekulovalo. Vítěz voleb se dohodl na koalici s ODS, KDU-ČSL a hnutím spOlečně. Do týdne by měl být hotov návrh koaliční smlouvy.

Novým primátorem Olomouce by měl být Miroslav Žbánek.

Foto: Jan Procházka

Primátorem má být lídr ANO Miroslav Žbánek. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu bude čtyřkoalice disponovat 26 hlasy. 

"Uzavřeli jsme dnes dohodu o povolební spolupráci, v rámci které jsme si vyspecifikovali strukturu orgánů města a zastoupení jednotlivých stran a hnutí s tím, že primátor by byl nominován za hnutí ANO, tudíž bych to byl já," sdělil Žbánek. V jedenáctičlenné radě by ANO mělo mít pět zástupců, ODS tři, KDU-ČSL dva a hnutí spOLečně jednoho. 

"Během našich společných jednání se ukázalo, že o námi reprezentovanou politiku – to znamená otevřenou radnici a zodpovědnější a kompetentnější správu města - není mezi výše zmíněnými subjekty zájem. Navíc; jejich spojení nás naplňuje pochybnostmi, zda bude mít nová olomoucká vláda o směřování našeho města stejné představy jako my a vy – naši podporovatelé a voliči. Naše hnutí jsme pojmenovali ProOlomouc, protože chceme skutečně pracovat pro naše město – nikoliv pro sebe. Slibujeme vám, jako občanům Olomouce, že tento základní princip našeho hnutí budeme naplňovat i v opozici a budeme maximálně konstruktivní," uvedl ve středu pozdě večer na Facebooku lídr ProOlomouc, kteří skončili ve volbách na druhém místě, Tomáš Pejpek.

Reklama

RESTAURACE NA PILE

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

V příjemném prostředí nabízíme výborné polední menu, minutkovou kuchyni a 38 druhů pizz. Čepujeme piva z pivovaru Radegast. Jste srdečně zváni do naší restaurace.