Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hokejisté HC Olomouc dali Litvínov za tři

Sport

6.12.2019

Autor: Petr Pelíšek

V utkání 25. kola extraligy nastoupili hokejisté HC Olomouc doma proti Litvínovu. Kohouti předvedli velmi dobrý výkon, hosty přebruslili.

Mora vstoupila do zápasu aktivně, výtečně bruslila a na litvínovskou bránu se pokoušela střílet z každé možné pozice. Což také nakonec přineslo ovoce, když v 11. minutě po teči Klimka máchl brankář Janus lapačkou do prázdna. Ještě se kontrolovalo video, jestli náhodou nešlo o vysokou hůl. Nešlo. Takže gól platil a Mora vedla. Druhou branku mohl přidat Kolouch, ovšem hostům pomohla pravá tyčka. A pak ještě museli přečkat oslabení. To ustáli, stejně jako velký domácí tlak v posledních dvou minutách první třetiny.

Do druhé periody šli Kohouti s náskokem jedné branky, takže vše bylo ještě otevřené. Domácí se snažili přidat druhý gól, hosté zkoušeli také zlobit, takže rušno bylo před oběma bránami. Jenže oba týmy pečlivě bránily. A to málo, co prošlo před, to zlikvidovali brankáři bez větších potíží. Dvě a půl minuty před druhou pauzou hrála Mora druhou přesilovku. A tu se podařilo využít. Na dva nula dával Kolouch.

V poslední třetině už bylo jasné, jak zhruba bude utkání vypadat. Hanáci byli v klidu s náskokem dvou gólů a Litvínov naopak musel, pokud nechtěl prohrát. A že to dovede, to ukázala naposledy v Boleslavi, kde nastřílel v závěrečné dvacetiminutovce pět branek. Takže domácí museli být neustále ve střehu. Hosté sice měli tlak a optickou převahu, ovšem olomoucká defenziva pracoval bez zaváhání. Devět minut před koncem základní hrací doby šla poprvé v utkání do oslabení Mora. Kritické dvě minuty se podařilo přečkat bez úhony. Jenže drama pokračovalo. Tři minuty před koncem šli Kohouti zase do čtyř. Hostům se podařilo skórovat, ale olomoučtí trenéři požádali o kontrolu videozáznamu. A gól uznali. Litvínov pak odvolal brankáře, ovšem výsledkem byla jen třetí olomoucká branka do prázdné klece. A bylo hotovo.

"Do utkání jsme vstoupili výborně. V první třetině jsme si vytvořili nějaké šance, ale proměnili jsme jenom jednu z nich. Ve druhé třetině se hra vyrovnala, ale v přesilovce jsme dali druhý gól, který byl, podle mého názoru, rozhodující. Ve třetí třetině samozřejmě Litvínov přidal, měli tam spoustu šancí a Honza Lukáš předvedl výborný výkon. Samozřejmě bylo vidět, že se hraje o hodně a ta nervozita zkrátka byla ke konci velká. Jsme rádi, že to bylo za tři body," řekl trenér HC Olomouc Jan Tomajko.

HC Olomouc3:1HC VERVA Litvínov
(1:0, 1:0, 1:1)
Branky:11. Klimek (Dujsík), 40. Kolouch (Olesz, Jaroměřský), 59. Kolouch – 58. Mahbod (F. Lukeš).
Rozhodčí:Šír, Kubičík – Gebauer, Lederer.
Vyloučení:2:2
Využití:1:1
Diváků:3468
Sestava HC Olomouc:HC Olomouc: Lukáš – Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík, Škůrek – Olesz, Kolouch, Irgl – Klimek, Nahodil, Musil – Burian, Knotek, Tomeček – Káňa, Strapáč, Skladaný. Trenéři Jan Tomajko a Zdeněk Moták.
Sestava HC VERVA Litvínov:Litvínov: Janus – Doudera, Jánošík, Pavelka, Kudla, Kubát, Říha, Baránek – Lukeš, Hübl, Petružálek – Jarůšek, Hanzl, Mahbod – Kašpar, Mikúš, Myšák – Trávníček, Helt, Válek. Trenér Vladimír Kýhos.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip