Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: kontrola knih i Bílý bílý den

Tipy a názory

19.4.2021

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Jaký bude start nového týdne? Podívejte se...

Narozeniny dnes slaví umělec, malíř, sochař, designér a hudebník Milan Knížák (*1940), americká herečka Kate Hudson (*1979) a ruská tenistka Maria Šarapovová (*1987). 

Svátek má Rostislav

Nejprve máme upozornění pro všechny, kteří mají vypůjčené knihy z Vědecké knihovny. V čtvrtek 22. dubna skončí automatické prodlužování výpůjček, takže si zkontrolujte, do kdy máte knihy aktuálně vypůjčené. Ty, kterým již vypršela výpůjční lhůta a nelze je prodloužit, tedy čtenáři musí vrátit nejpozději do středy 21. dubna, jinak je čeká poplatek a upomínky za nevrácení knih včas. Od minulého pondělí jsou díky drobnému rozvolnění knihovny opět otevřeny, a to za specifických podmínek. 

Pokud budete mít cestu přes Šantovku, tak si nenechte ujít aktuální výstavu NEomezení. Na čtyři desítky uměleckých děl najdete v prvním patře, a to v době, kdy jsou všechny ostatní výstavní galerie uzavřené. Akce má za cíl povzbudit kulturní život v Olomouci a nabídnout umělcům prezentaci jejich děl v této nelehké době. Výstava zde bude k vidění až do poloviny května. 

Ostatně uplynulý rok ve stínu koronaviru byl pro kulturu náročný. V pátek jsme vám přinesli videorozhovor s Janem Žůrkem, krajským radním pro kulturu a někdejším ředitelem Divadla na cucky. Ten by do budoucna rád přispěl ke zvýšení dostupnosti kultury i v odlehlejších částech regionu. A ptali jsme se také, co by pro kraj znamenalo, kdyby sem zamířil třeba Netflix. Doporučujeme si rozhovor pustit → 

Kino Metropol má na dnešní večer připraveno online promítání celovečerního snímku Bílý bílý den, který si v roce 2019 na festivalu v Cannes odnesl ocenění pro výjimečný herecký výkon Ingvara Sigurdssona v hlavní roli. Film vypráví příběh bývalého policisty, který zjišťuje pár let po smrti své ženy, že jeho milovaná pravděpodobně vedla ještě jiný, tajný život. Snaha zjistit pravdu se pro něj postupně stává posedlostí.. Online projekce začíná ve 20:30.

Hezké pondělí!