Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: koaliční smlouva i Nuda v Olomouci

Tipy a názory

26.10.2020

Jan Procházka

Je tu pondělí. Co se dnes bude dít?

Narozeniny dnes slaví herec Pavel Trávníček (*1950), americký kosmonaut Stephen Kern Robinson (*1955) a politička Hillary Clinton (*1947).

Svátek má Erik

Nouzový stav trvá, zůstaňte doma, zní ze všech stran. I dnes vám tak nabídneme hned několik zážitků, které si můžete vychutnat online.
Tramtarie v době jarní karantény v rekordním čase vytvořila vysoce aktuální komedii Láska za koronu a bezprostředně po ukončení nouzové stavu se s ní velkolepě vrátila na jeviště. Pokračování prý tvůrci zatím neplánují, pokud vám ale tento hit unikl, nebo si ho chcete připomenout, můžete shlédnout jeho profesionálně natočenou online verzi.

Moravské divadlo připravilo na dnešek talk show s výmluvným názvem Nuda v Olomouci. "Naši hosté se pokusí vám poradit, jak trávit dny, které musíte dobrovolně či nedobrovolně trávit jen v nejužším kruhu svých blízkých. Pokud už vás omrzela televize, nebaví vás internet a nemáte nápad, co podnikat, tak se můžete těšit na naše milé hosty. Před kamery usedne Ondřej Máslák - nadšenec deskových her, Lenka Malá - milovnice olomouckých zákoutí, Tereza Pařízková – zástupce dětského knihkupectví Zlatá velryba a za divadlo se těšte na naši garderobku Zuzanu Purkytovou, která poradí, z čeho všeho si můžete vyrobit nějaký šperk. Moderuje Jana Posníková," lákají pořadatelé.

A pokračuje také festival Olmützer Kulturtage, který přibližuje kulturu německojazyčných zemí. Dnes si v rámci programu můžete vyzkoušet novou modulární zkoušku Goethe-Zertifikat B2 nanečisto.

A jedna politická událost závěrem. Dnes odpoledne bude podepsána koaliční smlouva nové krajské rady. Region se pak nové vlády dočká už v pátek, kdy se poprvé po volbách sejde nové zastupitelstvo.