Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 3.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Terence Blanchard v Jazzu, Science show, Němý film i Diego Maradona

Tipy a názory

18.7.2019

Lenka Šimková

Víkend už pomalu klepe na dveře. Než si ale plnohodnotně začnete užívat víkendových radovánek, podívejte se, co všechno chystá čtvrtek v Olomouci. Málo toho nebude ;)

Narozeniny dnes slaví zpívající právník Ivo Jahelka (*1954), spisovatelka Eda Kriseová (*1940) a američtí herci Vin Diesel (*1967) a James Brolin (*1940).

Svátek má Drahomíra

Jsme za polovinou července a v Olomouci pokračují Olomoucké kulturní prázdniny. Na děti tak dnes od 16:00 čeká u Terezské brány Science show. Během hodiny vám pracovníci z Pevnosti poznání představí několik základních plynů a ukáží vám jejich zajímavé vlastnosti. Kdo bude mít dostatek odvahy, může si vyzkoušet, zda vydrží dotyk kapalného dusíku o teplotě -196 °C nebo si může zkusit nechat zapálit hořlavý plyn přímo na ruce. Od 19:30 se pak na stejném místě můžete těšit na koncert kapely ZVA 12-28 BAND. Kapela se výrazně vymyká typickému bluesovému klišé a v jejím hudebním jazyce naleznete i prvky čerpající ze slovenského folklóru.

Kino Metropol láká v 17:00 na snímek Diego Maradona. Ten přináší unikátní vhled do soukromí Diega, milujícího i chybujícího člověka, který svou lidskost většinu života schovával. Strhující portrét jedné z nejslavnějších a nejvíce kontroverzních osobností vůbec poskládal držitel Oscara Asif Kapadia z více než 500 hodin záběrů z Maradonova soukromého archivu. Vstupenky za 130 korun koupíte tady →

Už dnes večer zavítá do olomouckého Jazz Tibet Clubu na exkluzivní vystoupení několikanásobný držitel Grammy, americký trumpetista a skladatel Terence Blanchard. Přední osobnost současného světového jazzu se představí od 20:00 v doprovodu své kapely E-Collective. Vstupenky v předprodeji můžete koupit zde, na místě budou o stovku dražší. 

Chybět nebude ani večerní promítání v Letním kině. Tentokrát se od 21:30 můžete těšit na snímek Němý film, který vypráví o trojici přátel rozhodnutých natočit němý film a obsadit do něj hvězdy jako Lizu Minnelli, Anne Bancroft nebo Paula Newmana. A vzhledem k tomu, že Letní kino v Olomouci letos slaví 60 let, tak tentokrát za vstup zaplatíte pouhých 60 korun. :-)

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Krásný čtvrtek!