Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Naked stories, Husitka a katolík i velký mechanický betlém

Tipy a názory

2.12.2019

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Jaké bude tentokrát? Čekají nás filmy, divadelní představení, jeden velmi zajímavý křest kalendáře a na velkou atrakci láká i Galerie Šantovka. Podívejte se, co všechno se dnes chystá.. ;-)

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
10:00 / Vánoční trhy / Horní + Dolní náměstí + Tržnice
14:00 / Nabarvené ptáče / kino Metropol
14:00 / NE! smrti na silnici / Centrum Semafor
15:30 / Odhalení betlému / Galerie Šantovka
16:00 / Šikovné ručičky / Centrum pohybu
17:00 / Husitka a katolík spolu (ne)mluví o Vánocích / Divadlo na cucky
17:30 / Ermitáž - síla umění / kino Metropol
18:00 / Minifestival Pocta velikánům / Kaple Božího Těla
18:30 / Walkers on the Moon: Naked stories - křest kalendáře / Letní kino
19:00 / Když se zhasne / Divadlo na Šantovce
20:00 / Artklub: Slitování / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví fotbalista Antonín Panenka (*1948), hokejista Jiří Dopita (*1968), americká tenistka Monika Selešová (*1973) a zpěvačka Britney Spears (*1981).

Svátek má Blanka

První adventní víkend je za námi a všudypřítomná vánoční atmosféra na vás bude dýchat i dnes. Třeba v Galerii Šantovka dojde už v 15:30 k odhalení největšího novodobého mechanického betlému v České republice. Betlému při jeho odhalení požehná arcibiskup Jan Graubner a k vidění bude v Šantovce po celé období adventu i vánočních svátků.

Pokud máte doma kreativní děti, tak je můžete vzít v 16:00 do Centra pohybu na Sokolské ulici, kde proběhne další tvoření s názvem Šikovné ručičky. Tentokrát si děti vyrobí vánoční přání a pokud se vám dnešní termín nehodí, tak nemusíte zoufat. Další Šikovné ručičky se konají za dva týdny! V Divadle na cucky si v 17:00 můžete poslechnout, jak Husitka a katolík spolu (ne)mluví o Vánocích. Dialog o životě, víře, cestách a setkáních z různých úhlů pohledu s farářkou Církve československé husitské Martinou Viktorií Kopeckou a sociologem a terapeutem Davidem Mackem. Místa si rezervujte tady. O půl hodiny později můžete v kině Metropol vidět velkolepý příběh jednoho z nejslavnějších a nejnavštěvovanějších muzeí na světě uprostřed magického Petrohradu. Taková je Ermitáž a vstupenky koupíte tady.

Od 18:30 pak bude probíhat zajímavá akce v areálu Letního kina - Klidu v ruchu. Walkers on the Moon, autorská fotografická dvojice Jan a Klára Procházkovi, přichází s novým kalendářem na rok 2020 a rozhodli se ho pokřtít právě v letňáku. Při fotografování se inspirovali červenou knihovnou a kalendář tvořený z třinácti černobílých aktů je protkaný autentickými ústřižky z románů pro ženy a dohromady dává pikantní příběh, vinoucí se celým rokem.

Hezké pondělí!