Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Láska za koronu 2,  fotbalové Mistrovství Evropy i Světový den dárců krve

Tipy a názory

14.6.2021

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je opět začátek pracovního týdne. Jaké bude pondělí v Olomouci? Podívejte se... ;)

Narozeniny dnes slaví herečka Tereza Kostková (*1976), slovenská zpěvačka Zuzana Smatanová (*1984), americký obchodník a politik Donald Trump (*1946) a německá tenistka Steffi Grafová (*1969). 

Svátek má Roland

Na 14. červen připadá Světový den dárců krve, jehož hlavním cílem je poděkovat stávajícím dárcům krve za jejich pomoc při záchraně lidských životů a pokusit se získat dárce nové. K tomuto svátku se tradičně připojuje i Transfuzní oddělení Fakultní nemocnice Olomouc. Dnes a zítra se tak všichni dárci, kteří dorazí do fakultky, mohou těšit na sladkou odměnu a drobné dárky. Zájemcům také bude po oba dny k dispozici diagnostický přístroj analyzující složení lidského těla Bodystat.

Od minulého týdne znovu zahájil provoz také multiplex Premiere Cinemas v Šantovce a láká na zajímavé novinky. Zajít můžete na nejnovější snímky jako komedie Podfuk za všechny prachy, akční Godzilla vs. Kong, horor V zajetí nebo třeba krimi komediální film Cruella založený na postavě Cruelly de Vil z románu Dodie Smitha Sto a jeden dalmatin. Kromě řady nejnovějších snímků vás zde čeká i zcela nová zóna Premiere VIP, ve které si sledování filmu můžete vychutnat v prostorných elektricky polohovatelných křeslech, nechybí ani neomezené občerstvení v odděleném salonku. Více zde →

Skvělou zprávu máme také pro milovníky fotbalu! Věděli jste, že ve FunParku u Galerie Šantovka můžete každý den sledovat zápasy Mistrovství Evropy ve fotbale na velké obrazovce? K tomu posezení, točené pivko, makrely, grilované speciality a další dobroty. Už od 15 hodin tak můžete fandit českému výběru, který bude hrát proti Skotsku, od 18 hodin sehraje zápas Polsko proti Slovensku a večer od 21:00 můžete sledovat Španělsko vs. Švédsko.

A na závěr jeden divadelní tip. Divadlo Tramtarie pokračuje se svým open-air festivalem na Korunní pevnůstce od 19 hodin se tak můžete těšit na zbrusu novou komedii Vladislava Kracíka Láska za koronu 2. Ta je volným pokračováním loňského megahitu Láska za koronu, který na venkovních jevištích bořil divácké rekordy a více o nové inscenaci se dočtete tady.

Hezké pondělí!