Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 29.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Deskovky, Fat cabret i Únos ze serailu

Dnešek

20.11.2023

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Podívejte se, kde si začátek nového pracovního týdne v Olomouci můžete zpříjemnit..

Kam zajít?

10:00 / Vánoční trhy / Horní a Dolní náměstí + Tržnice
10:00 / Kluziště a vyhlídkové kolo / Tržnice
15:00 / Deskovky / Knihovna města Olomouce
17:30 / Laura Mitroliosová: Úvod do cirkulární ekonomiky / Telegraph
18:00 / Deka environmentálního žalu / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Únos ze serailu / Moravské divadlo
19:00 / Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen / Divadlo Tramtarie
20:00 / GoGo Penguin / Jazz Tibet Club
20:00 / Václav Koubek / Kateřinská 10

Veškeré akce, které se dnes konají, najedete v našem Kalendáři akcí →

O víkendu naplno ožilo vánoční stánkové městečko na obou náměstích a v provozu bude nyní každý den až do Vánoc od 10 do 20 hodin. Dnešní den vám zpříjemní reprodukovaná hudba a na Tržnici se můžete těšit na vyhlídkové kolo i na kluziště, které se do centra města vrátilo po čtyřech letech. Dopoledne je čas na kluzišti vyhrazen pro školy, od 13 hodin může na brusle vyrazit širší veřejnost. A pokud nemáte své brusle, tak nemusíte smutnit, na místě je i půjčovna. ;)

Pokud už na vás doléhá vánoční atmosféra a zároveň byste rádi udělali dobrý skutek, tak od dnešního dne si opět můžete zakoupit charitativní vánoční hvězdy, přičemž veškerý výtěžek z prodeje půjde na podporu Dětské kliniky Olomouc a Sdružení Šance. Kromě vánoční hvězdy si můžete koupit i adventní věnec. Více podrobností se dočtete tady →

Milovníkům deskových her by neměla uniknout dnešní akce v Knihovně města Olomouce. Členové Klubu deskových her se scházejí pravidelně jednou za měsíc a od 15:00 do 18:00 společně tráví příjemné večery plné zábavy. Pokud však nejste členy Klubu a stejně si chcete zahrát, tak se můžete přihlásit přes email deskovky@kmol.cz nebo v dospělém oddělení. Počítejte však s tím, že přednost budou mít nahlášení členové Klubu.

Pondělní večer můžete strávit třeba v divadle. To Moravské má dnes od 19 hodin na programu komickou operu Wolfganga Amadea Mozarta Únos ze serailu. Čeká vás příběh lásky, beznaděje i velkorysosti v kulisách tureckého paláce. Hudební dílo, jež vyniká bohatostí pěvecky náročných árií a průzračnou instrumentální virtuozitou, v Moravském divadle nastudoval Miloslav Oswald.

Divadlo Tramtarie vás ve stejný čas vezme na dobrodružnou a krutě vtipnou plavbu na vlnách nekonečných diet, nesplněných novoročních předsevzetí, módních trendů i mindráků z hodin tělocviku. To je představení Fat cabaret: lásky, strach a zen nekonfekčních žen! Ovšem je natolik populární, že je většinou vyprodané. Takže pokud se vám nepoštěstí sehnat poslední vstupenky na dnešní večer, tak si včas pohlídejte, kdy divadlo zveřejní program na leden, ať už vám nic neunikne. ;)

Hezké pondělí!