Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Den dětí, Hudba Hradní stráže i open-air divadlo Když se zhasne

Tipy a názory

1.6.2020

Lenka Šimková

Víkend utekl jako voda a před námi je pondělí. Co všechno přinese nejen začátek nového týdne, ale i nového měsíce, se můžete podívat v našem pravidelném přehledu... ;-)

Narozeniny dnes slaví moderátor Karel Šíp (*1945), zpěváci Daniel Hůlka (*1968) a Richard Krajčo (*1977), německá modelka Heidi Klum (*1973) a americký herec Morgan Freeman (*1937).

Svátek má Laura

Na prvního června připadá Mezinárodní den dětí a i když je letošní rok poznamenaný pandemií covid-19 a nejrůznější dětské akce neproběhnou, máme pro vás i tak několik tipů, kde s dětmi jejich den můžete oslavit. Pokud přemýšlíte nad kreativní zábavou, tak můžete s dětmi vyrazit do Svíčkárny RODAS, kde bude od 12:00 do 18:00 probíhat speciální akce ke Dni dětí. Děti si mohou vyrobit originální dárky, čekají je dva milí papoušci a navíc dostanou malou svíčku jako dárek. Vzít je můžete také do kina. V Premiere Cinemas v Šantovce je dnes pro děti přichystaná česká pohádka Zakleté pírko, animované filmy Frčíme a Ježek Sonic a také rodinný dobrodružný snímek Dolittle

A co dalšího se dnes bude dít? Tak třeba pořádně živo bude během dopoledne v areálu Fakultní nemocnice Olomouc, kde v rámci celorepublikové akce Policie děkuje vystoupí od 10:50 s krátkým, zhruba půlhodinovým programem, Hudba Hradní stráže a Policie České republiky. Koncert, jenž je poděkováním kolegům policistům, lékařům, zdravotníkům a záchranářům, kteří se již třetí měsíc podílejí na zvládání pandemie covid-19, se uskuteční na travnatém prostranství, kde dříve stála stará budova II. interní kliniky.

A pokračuje také Divadelní červen open-air na Korunní pevnůstce. Dnes se tak od 19:0 můžete těšit na divadelní komedii Když se zhasne z repertoáru Moravského divadla. Hra pojednává o manželském páru, který se nemůže nechat rozvést, i když by chtěl. Může za to předmanželská smlouva. Ovšem když jeden z nich dokáže partnerovu nevěru, může se nejn v klidu rozvést, ale získá i veškerý majetek. A tak se jeden vánoční večírek může proměnit i v rozvodové bitevní pole...

Hezké pondělí!