Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 29.4 °C

Dnešek: Bolero & Carmen, Matky na tripu i zakončení Festivalu Baroko

Dnešek

10.6.2024

Lenka Šťastná

Víkend utekl jako voda a před námi je opět pondělí. Podívejte se, co všechno se dnes chystá... ;)

Kam zajít?

10:00 / Donáška jídla / Knihovna města Olomouce
17:30 / Django / kino Metropol
18:00 / Rave in a Grave, Hele / Letní kino
19:00 / Bolero & Carmen / Moravské divadlo
19:00 / Matky na tripu / Divadlo Tramtarie
19:00 / Vít Zouhar, Tomáš Hanzlík: Torso / Vlastivědné muzeum
20:00 / Chiméra / Telegraph

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí →

Kino Metropol zve dnes v 17:30 na životní příběh Petra Jandy a skupiny Olympic. Režisérka Olga Malířová Špátová vytvořila strhující příběh o lásce k hudbě, o posedlosti a vášni, o komponovaní a hraní. O krásách a strastech tvorby a o životě muzikanta. O chybách a slabostech normalizační éry, která bigbítové hudbě a kultuře házela klacky pod nohy. To vše je film Django, jehož název odkazuje k přezdívce Petra Jandy. Tu získal v roce 1968, když absolvoval turné po Francii.

Známou melodii Ravelova Bolera i příběh Carmen, který snad nejvíc proslavila nejznámější opera Georgese Bizeta, představí olomouckému publiku baletní inscenace Moravského divadla Bolero & Carmen. Nastudování se ujali renomovaní choreografové Riccardo De Nigris a Giorgio Madia. Obě choreografie byly zpracovány na míru olomouckému baletu a vidět je můžete už v 19 hodin.

Ve stejný čas zve Divadlo Tramtarie na nejnovější inscenaci z pera Vladislava Kracíka, a to komedii Matky na tripu. "Tři kamarádky z dětství už jsou unaveny z nekonečného koloběhu mateřských povinností, a tak se rozhodnou zanechat své muže jejich osudům, a vyrazit na týdenní turistický výlet s malými dětmi, během kterého zažijí v pravdě nečekaná dobrodružství...

V monumentálním sále svaté Kláry ve Vlastivědném muzeu dnes od 19 hodin proběhne slavnostní zakončení 27. ročníku Festivalu Baroko. Tentokrát vás čeká komorní opera Torso od Víta Zouhara a Tomáše Hanzlíka na barokní libreto z roku 1728.

Hezké pondělí!