Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: 4 sestry, Opuštěná společnost, závody na chůdách a startuje Dvořákova Olomouc

Tipy a názory

16.5.2019

Lenka Šimková

Čtvrtek bude doslova nabitý událostmi! Čekají nás akce pro děti, zajímavé přednášky a pokračuje také Divadelní Flora, která dnes nabídne třeba Opuštěnou společnost. A aby toho nebylo málo, začíná také hudební festival Dvořákova Olomouc..

KAM ZAJÍT?

12:00 / Letní kalendář / Knihovna města Olomouce
15:00 / Závody na chůdách / DDM Rožnavská
17:00 / Turnaj v Mölkky / DDM tř. 17. listopadu
17:30 / Kouzlo kvásku / Palác Bohemia
19:00 / Florencie - hvězda renesance / Nová Akropolis
19:00 / Prostři mě! / Divadlo Tramtarie
19:00 / Touha po svobodě aneb naše historie v zrcadle české hudby / ZMĚNA / Reduta
19:00 / Koncert v Rajské zahradě / Dominikánský kostel
19:00 / 4 SESTRY / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Divadelní Flora

11:30 / SCHREIE! / Konvikt
15:30 / A SILVER KNIFE / Umělecké centrum UP
18:00 / ONE NIGHT STAND/UP! / Divadlo hudby
20:00 / OPUŠTĚNÁ SPOLEČNOST / Divadlo na cucky
22:45 / PDCH / Konvikt - šapitó

Narozeniny dnes slaví český zpěvák Laďa Kerndl (*1945), čeští herci Oldřich Kaiser (*1955) a Ondřej Vetchý (*1962) a irský herec Pierce Brosnan (*1953).

Svátek má Přemysl

 

Dnešním dnem pokračuje festival Divadelní Flora a už v 11:30 můžete zajít na besedu o úskalích dramatizace biografické prózy žijícího autora s názvem SCHREIE!. Od 15:30 pak v Uměleckém centru Univerzity Palackého uvidíte A Silver Knife - tančící, rapující i klející kvarteto korejských performerek ve víru provokativních výstupů. V Divadle hudby vás od 18:00 čeká "balkánská válečná komedie" o dospívání na chorvatských plážích a v ulicích Bělehradu ve formě One Night Stand up a Divadlo na cucky láká ve 20:00 na divadelní koláž z textů poslední knihy šéfredaktora týdeníku Respekt s názvem Opuštěná společnost. Chybět nebude ani večerní afterparty v šapitó na Konviktu a veškeré informace o festivalu a volných vstupenkách se dočtete tady →

I mimo Divadelní Floru se konají zajímavé akce. Třeba Knihovna města Olomouce zve od 12:00 čtenáře všech věkových kategorií na další kreativní dílnu pořádanou v rámci Mezinárodního dne rodiny. Tentokrát si společně vytvoříme letní kalendář. S dětmi pak můžete v 15:00 navštívit závody na chůdách pro školáky, které budou probíhat v Domě dětí a mládeže na Rožnavské ulici. Děti z Mateřských škol budou závodit na dřívkách nebo plastových kuželech. Nakladatelství ANAG pak v 17:30 pořádá v Paláci Bohemia křest knihy Dagmar Lužné s názvem Kouzlo kvásku. Přátelské setkání bude spojeno s autogramiádou a s ochutnávkou kváskových dobrot. Pokud vás zajímá Itálie, konkrétně Florencie, tak by vám neměla uniknout přednáška s filmem, kterou v 19:00 pořádá Nová Akropolis. Vstupné je 90 korun a podrobnosti o přednášce naleznete zde.

A dnešním dnem startuje také mezinárodní hudební festival Dvořákova Olomouc. V průběhu devíti dnů nabídne tato hudební přehlídka celkem sedm koncertů na sedmi různých místech v Olomouci. Dnes můžete v 19:30 zajít na zahajovací koncert, který se z důvodu nízkých teplot v kostele Panny Marie Sněžné přesouvá do Reduty. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti a pokud je ještě nemáte, koupíte je tady. Na divadelní hru z pera Patrika Hartla láká v 19:00 kino Metropol. To uvede komedii 4 SESTRY o módě, dietě, touze po lásce, milostných dobrodružstvích, chlípném včelaři a překvapení v kompostu. Pokud však nemáte zakoupené lístky předem, tak vás musíme zklamat, je vyprodáno..

Hezký čtvrtek!