Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Ryba ve čtyřech, hokej i beatnici

DNEŠEK

22.3.2023

Jan Procházka

Je tu středa. Jaká bude?

15:00 / Knihohrátky: Noční světýlka / knihovna Neředín
16:30 / Postaveny navzdory / Muzeum umění
17:00 / HC Olomouc - Dynamo Pardubice / Zimní stadion
17:00 / Deskohraní / Vědecká knihovna
18:00 / Beat generation důvěrně a zblízka (2/2) / Telegraph
19:00 / Válka Roseových / Divadlo Tramtarie
19:00 / Ryba ve čtyřech / Moravské divadlo
19:00 / Ô Féminin / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Degustace rumu Mexiko, Salvador / Kateřinská 10

Všichni fanoušci olomouckého hokeje by si rozhodně neměli nechat ujít dnešní zápas. Mora sehraje již čtvrtý duel s Pardubicemi v rámci čtvrtfinálové bitvy play off. Ve včerejším zápase ( i díky podpoře fanoušků) dlouho vedla o dvě branky, nakonec však bohužel podlehla Dynamu 4:5 v prodloužení. Dnes tak hráči budou potřebovat všechny své příznivce, aby je z tribun náležitě podpořili, a aby Mora mohla oslavit alespoň jedno vítězství na domácím ledě. 

Telegraphu se dnes koná druhá přednáška o beat generation, zásadním (nejen) literárnímu hnutí druhé poloviny 20. století. Překladatel a znalec Josef Rauvolf přiblíží nejen fenomén jako takový, ale zároveň i přední beatnické protagonisty: Jacka Kerouaca, Allena Ginsberga a Williama S. Burroughse, jejich často bouřlivé životy i provokující tvorbu. Dojde i na video a audio ukázky. 

"Karolína po smrti rodičů převzala veškerou zodpovědnost jak za mladší sestry, tak i za rodinný pivovar. Kdo by jí měl za zlé, že je panovačná a přísná. Cecílie, prostřední sestra, se nemusí o nic starat – miluje dobré jídlo, přehnaně pečuje o svůj zjev. A benjamínek Klementýna celý život poslouchá pořád dokola: 'Jsi nejmladší, musíš, nesmíš…' A sluha Rudolf? Ten dlouhá léta pomáhá sestrám nejenom v domácnosti, ale postupně se stane i jejich milencem. Všechny služby vykonává bez reptání a zcela dobrovolně s vidinou slíbené štědré finanční odměny, která mu má připadnout po jejich smrti. Jenže co když to bude on, koho si dáma s kosou odvede jako prvního?" Tak zní zápletka inscenace Ryba ve čtyřech, novinky v repertoáru Moravského divadla, která dává prostor čtyřem výrazným hereckým osobnostem v čele s Ivanou Plíhalovou. Představení můžete vidět třeba dnes večer.

Mějte krásný den!