Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Mucha, Majáles i cesta kolem světa

DNEŠEK

24.5.2022

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

18:00 / Přednáška s výživovým odborníkem Janem Cahou / Omega
18:00 / Cesta kolem světa - nejkrásnější místa naší planety / Art Rubikon
19:00 / Obraz Doriana Graye / Moravské divadlo
19:00 / Botticelli - Florencie a Medicejští / Arcidiecézní muzeum
19:00 / Cesta duše aneb odkud kam jdeme / Divadlo na Šantovce
19:00 / Vzkříšení anděla / Bazilika Navštívení Panny Marie, Svatý Kopeček
20:00 / Mucha na K10 / Kateřinská 10

Narozeniny dnes slaví fotbalista Vladimír Šmicer (*1973), zpěvačka Leona Machálková (*1967), spisovatelka Tereza Boučková (*1957) a bývalý ředitel České televize Jiří Janeček (*1956).

Svátek mají Jana a Vanesa

Olomoucký majáles Univerzity Palackého slaví letos deset let a vrací se po covidové pauze. "Konečně vás opět pohostíme kvalitním programem plným hudby, filmu či divadla. Nabídneme vám to nejlepší ze studentských aktivit a společně s vámi sfoukneme svíčky na narozeninovém dortu pravého studentského majálesu," slibují pořadatelé akce, která dnes vypukne a na nádvoří Zbrojnice, Biskupském náměstí, na Konviktu, v Bezručových sadech nebo v olomouckých klubech nabídne bohatý program. Celý ho najdete na webových stránkách akce.

Známý cestovatel, fotograf a pořadatel festivalu „Kolem Světa“ Karel Wolf představí v novém formátu své diashow nejatraktivnější místa, která navštívil v posledních patnácti letech na všech kontinentech. "Afrika, Asie, Severní a Jižní Amerika, Austrálie, Nový Zéland, Indický a Atlantský oceán, sopky, solná pole, stromové domy, Amazonská džungle a další zajímavá místa, která stojí za to navštívit. Pořad bude zakončen jeho nejdramatičtější cestou - plavbou historickou plachetnicí přes Drakeův průliv na Antarktidu," slibují pořadatelé a zvou do Art Rubikonu.

A nevšední hudební zážitek se chystá v Kateřinské 10. Tam se svou kapelou zavítá excentrická zpěvačka Mucha. A slibuje, že si to s fanoušky užije.

Mějte krásný den!