Reklama

Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Giudi, filmové melodie i divadlo

DNEŠEK

27.10.2021

Jan Procházka

Je tu středa. Jaká v Olomouci bude?

16:00 / Vzpomínkový večer na Jána Kadlece / Vlastivědné muzeum
19:00 / Tři sestry / Divadlo Tramtarie
19:00 / Slavné melodie z československých filmů / Reduta
19:00 / Redakce dadaismu: Vzdělávací programy / Muzeum umění
20:00 / Giudi / Telegraph

Narozeniny dnes slaví lyžař Ondřej Bank (*1980), fotograf Pavel Brunclík (*1950), bývalý ředitel Muzea umění Pavel Zatloukal (*1948), herečka Dorota Nvotová (*1982), houslistka Vanessa-Mae (*1978), režisér Roberto Benigni (*1952) a hudebník K. K. Downing (*1951).

Svátek má Šarlota

Zajímavý koncert dnes připravil Telegraph. Zpěvačka Jitka Moulisová, známější pod uměleckým jménem Giudi, svou tvorbu prolíná s módou a uměním. Média ji často označují jako žánrově fluidní umělkyni, obvykle také spolupracuje s prvotřídními hudebníky od klasiky po glitch. Tohle bude zážitek!

Tramtarie má dnes na programu své Tři sestry v režii úspěšného ruského režiséra Alexandera Minajeva. A jak je už u tohoto divadla zvykem, jde opět o originální pojetí ruské klasiky.

Moravská filharmonie připravila na dnešek Slavnostní koncert ke Dni vzniku samostatného československého státu. "Markéta Lazarová, Deváté srdce, Páni kluci nebo Smrt krásných srnců jsou filmy, které nás výrazně zasáhly i díky hudbě, jež v nich zní. A jména jako Zdeněk Liška či Petr Hapka neodmyslitelně patří k československému filmu. Pojďte si s námi připomenout slavné filmové melodie," nastiňují program pořadatelé.

A ještě jedna pozvánka. Vlastivědná společnost muzejní dnes bude vzpomínat na svého nedávno zesnulého předsedu, historika Jána Kadlece

 

Mějte krásný den!