Reklama

Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor, venku je 18.5 °C

Na závěr základní části čeká Sigmu Sparta

Sport

27.4.2024

Autor: Petr Pelíšek

Ve 30. kole FORTUNA:LIGY budou hrát fotbalisté SK Sigma Olomouc doma se Spartou Praha. Zatímco Hanáci ještě bojují o to, v jaké skupině budou v sezoně pokračovat, jejich soupeř už má první místo před nadstavbou jasné.

„Těšíme se na zápas moc, protože vyprodaný stadion do posledního místa je u nás unikátní situace. Tohle jsou ty chvíle, pro které fotbal děláme, je to odměna. A věřím, že budeme favoritovi dobrým soupeřem,“ řekl Jiří Saňák, trenér SK Sigma. „Bude to zase o pokoře. Uvědomujeme si kvalitu soupeře, která je jednoznačná. Sparta je typologicky a způsobem hry trochu jiný soupeř než Slavia. K tomu, abychom uspěli i tentokrát, budeme potřebovat podobné atributy jako minulý týden. Znovu je to o víře ve vlastní síly, ale také o sebeobětování se pro tým,“ podotkl.

Minulý víkend Olomoučtí překvapili a obrali Slavii, nyní je čeká Sparta. „Sparta hraje dlouhodobě tři čtyři tři a do toho systému i přivádí hráče. Struktura, způsob hry a celkově filozofie je odlišná od Slavie. Rozhodně bych se ale neodvážil říct, co je lepší a horší. Obě mužstva jsou vynikající. Krása fotbalu je, že k úspěchu vedou různé cesty a konkrétně Slavia i Sparta to také ukazují,“ uvedl Saňák.

Střetnutí SK Sigma Olomouc – Sparta Praha se hraje v neděli 28. dubna v 15.00. Delegována k utkání byla trojice rozhodčí ve složení Ondřej Pechanec – Petr Caletka, Jiří Kříž.

Pravděpodobné sestavy:

SK Sigma: Stoppen - Chvátal, Pokorný, Vraštil, Uriča - Fortelný, Vodháněl, Breite, Ventúra, Zorvan - Juliš. Trenér Jiří Saňák.
Sparta: Vindahl - Vitík, Panák, Krejčí - Wiesner, Kairinen, Sadílek, Ryneš - Birmančevič, Haraslín - Kuchta. Trenér Brian Priske.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip