Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Podzimní tipy, Csáková i Haydn

DNEŠEK

23.9.2021

Jan Procházka

Je tu čtvrtek. Jaký bude?

09:00 / Dramatický kurz senior / Divadlo na cucky
13:00 / Obal si sešity / knihovna Brněnská
14:30 / Sbírka Zasukované tkaničky 2021 / Horní náměstí
16:00 / Janek Ledecký: Verše potrhlé / Knihovna města Olomouce
19:00 / Don Quijote / ZRUŠENO / Divadlo na Šantovce
19:00 / Prešovské národné divadlo – Moral Insanity / Divadlo na cucky
19:00 / Swing tančírna / Long Story Short
19:00 / J. M. Haydn: Missa Sanctorum Cyrilli et Methodii / Kostel sv. Mořice

Narozeniny dnes slaví herec Miloň Čepelka (*1936), herečka Zuzana Mauréry (*1968) a zpěvák Bruce Springsteen (*1949) a novinář Zdenek Zukal (*1954).

Svátek má Berta

Včera nám oficiálně začal podzim. My v redakci jsme nelenili a připravili jsme pro vás hned dva tematické články. K podzimu v Olomouci se tradičně váže řada zajímavých akcí a letos přibyly i některé, které pořadatelé přesunuli z jara na podzim. Podívejte se, co všechno nás na podzim v Olomouci čeká. ;) A také pro vás máme skvělé tipy, kde si užít zábavu i na podzim. Tyhle tipy vám zaručeně přijdou vhod třeba během státních svátků či školních prázdnin. 

Na Horním náměstí odpoledne a večer probíhá sbírka Zasukované tkaničky. Ta pomáhá s financováním služeb pro handicapované spoluobčany a nabídne i bohatý doprovodný program v podobě hned několika koncertů. Večer vyvrcholí vystoupením Ilony Csákové.

V kostele sv. Mořice dnes pokračuje Podzimní festival duchovní hudby. Zazní dílo Missa Sanctorum Cyrilli et Methodii skladatele Haydna, mladšího bratra slavnějšího Josepha.

Jedno malé upozornění - pokud jste se těšili na dnešní představení Don Quijote v Divadle na Šantovce, tak vás musíme zklamat. Z důvodu zdravotní indispozice v souboru Divadla Kalich je čtvrteční představení Don Quijote zrušeno. Divadlo na Šantovce nyní hledá náhradní termín pro představení.

Mějte krásný den!