Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 12.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Koncerty, Postřižiny i kino

Tipy a názory

16.6.2021

Jan Procházka

Je tu středa. Jaká v Olomouci bude?

Narozeniny dnes slaví atlet Jan Železný (*1966), hudebník Přemysl Haas (*1960), poslední bulharský car Simeon II. (*1937) a spisovatel Juraj Červenák (*1974).

Svátek má Zbyněk

Fotbal na velké obrazovce a k tomu skvělé pivo a něco dobrého k snědku? FunPark u Šantovky nachystal projekce zápasů na velkoplošné obrazovce, k dispozici je i skvělá gastrozóna. POkud si chcete užít fotbalovou atmosféru, doporučujeme!

"Čtrnáctiletá Nora tráví letní prázdniny doma v berlínské hip čtvrti Kreuzberg. Její starší sestra, která ji prakticky vychovala, si užívá volný čas s partou kamarádů a Noru vláčí s sebou. Poflakují se městem nebo se povalují na plovárně, kde se dá alespoň na chvíli skrýt před spalujícím sluncem. Noru ostatní mají za tichou pozorovatelku, která raději sedí opodál a svět kolem sebe zachycuje na instagramová videa. Její nesmělost se začne rozplývat, když potká svobodomyslnou a charismatickou Romy. Dny přestávají být jeden jako druhý a Nora díky živelné dívce poprvé zažívá velkou lásku se všemi radostmi i strastmi, které k ní neodmyslitelně patří..." Tolik anotace k filmu Léto v Kreuzbergu, který dnes hraje Metropol.

Otevřeno už má i Premiere Cinemas. Tam můžete zajít třeba na filmy Godzilla vs. Kong, Tiché místo: Část II nebo Nadějná mladá žena.

Zajít můžete i do Telegraphu. Ten na dnešní den připravil komentovanou prohlídku výstavy Ještě jednou, prosím, kterou vás provedou kurátoři Miroslav Jiřele a Martina Mrázová.

Moravské divadlo hraje pod širým nebem ve Smetanových sadech. A dnes má na programu legendární Postřižiny. Pokud milujete hrabalovskou poetiku a chcete se doslova nechat pohladit na duši, určitě si tenhle kus nenechte ujít. 

Pokračuje i festival Červen Naživo na Korunní pevnůstce. Ten má dnes na programu dvojkoncert. S hity legendárních The Doors vystoupí skupina Morrison Hotel. Představí se také metalová legenda Hazydecay, tentokrát ale v komornější unplugged podobě. 

Koncertovat se bude i v Long Story Short. "Zveme na Zenon plech trio složené ze středomoravských hudebníků, známých z mnoha projektů, hostování a společných setů sDJs.
Jsou to Vojtěch Švarc, Rob_in_energy a Kobylka," lákají pořadatelé.

Vědecká knihovna připravila neobvyklou aktivitu pro děti. Jmenuje se Kinderklub a je to skupina dětí a mládeže, které pocházejí ze smíšených rodin, umí dobře německy nebo se chtějí německy učit. "Pro menší děti do sedmi let připravují lektorky Jana Martiníková a Lenka Langerová zábavnou babydeutsch podle nejnovějších výukových materiálů, na větší děti a mládež čekají nové deskové hry," lákají pořadatelé na akci, která se uskuteční v Čechových sadech