Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: koncert, hokej i filmy

Zprávy z regionu

19.1.2021

Jan Procházka

Je tu úterý. Jaké bude?

Narozeniny dnes slaví zpěvačka Dolly Parton (*1949), běžkyně Petra Kamínková (*1973), režisér Richard Lester (*1932), gymnastka Světlana Chorkinová (*1979) a výtvarnice Ginger Gilmour (*1949).

Svátek má Doubravka

Dnešní den bude co do online obsahu docela bohatý. Můžete si pustit film, "zajít" na koncert i hokej a to vše v pohodlí vašeho obýváku.

Miroslav Macháček, Olga Scheinpflugová, Jiří Adamíra a mnoho dalších legendárních jmen září v oceňovaném filmu Zdeňka Brynycha … a pátý jezdec je Strach. Novovlnný pohled na nacistickou okupaci způsobil v roce 1964 senzaci a dodnes silně promlouvá. Vidět ho můžete prostřednictvím Muzea umění, které ho bude streamovat na svých stránkách.

"Kiddi pije a rád střílí. Gummi nepije a nestřílí. Zarostlí jsou oba stejně. Kiddi a Gummi jsou bratři, kteří spolu už 40 let nepromluvili ani slovo a jediné, co oba sdílejí, je láska k ovcím. Jednoho dne Gummi pojme podezření, že Kiddiho výstavní beran je nakažen smrtelnou klusavkou. Nad rodinným plemenem ovcí, životní pýchou obou bratrů, se začnou stahovat mračna..." Anotace k islandskému filmu Berani je výmluvná. Čeká vás syrové prostředí, ironie a absurdní humor, umně vklíněný do žánru dramatu. Dnes večer streamuje Metropol

Amelie Siba – mladá písničkářka z Prahy, patří mezi novou generaci na scéně českého popu. Sedmnáctiletá Amelie již za poslední rok a půl stihla vydat několik singlů i album. A dnes ji můžete slyšet naživo z Telegraphu. O téhle mladé dámě ještě určitě uslyšíme!

A hrát se dnes bude i hokej. Kohouti na svém ledě přivítají brněnskou Kometu.  I tento zážitek můžete mít u sebe v obýváku díky online přenosu.

A ještě jeden tip. Včera jsme vydali rozhovor s Davidem Kapsiou, který ve Velké Bystřici otevřel nový pivovar Tvarg. A kromě piva se chystá pustit do světa i vlastní tvarůžky. Určitě si rozhovor přečtěte. 

Mějte krásný den!