Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: přednáška Františka Koukolíka O stresu i snímek Neviditelné

Tipy a názory

19.11.2020

Lenka Šimková

Tento týden je i díky úternímu státnímu svátku o něco kratší a tak už tady máme čtvrtek! Co se dnes ve městě bude dít a čím si můžete den zpříjemnit? Jako vždy se vše dozvíte v našem přehledu. ;-)

Narozeniny dnes slaví ředitel Vlastivědného muzea v Olomouci Břetislav Holásek, zpěvačka Petra Janů (*1952), hokejista Petr Sýkora (*1976), herec Rudolf Hrušínský nejmladší (*1970), americký módní návrhář Calvin Klein (*1942) a americké herečky Meg Ryan (*1961) a Jodie Foster (*1962).

Hned na úvod pro vás dnes máme jedno malé upozornění. Prodejna Dopravního podniku na Hlavním nádraží bude od 8:00 do 12:00 uzavřena. V tuto dobu tedy na Hlavním nádraží nebude možné zakoupit časové kupony ani jízdenky. Pro nákup samostatných jízdenek lze využít automaty, pro nákup časových kuponů pak prodejnu DPMO v ul. Legionářská.

Dále připomínáme, že od včerejšího dne platí omezení při nákupech. Každý zákazník musí mít pro sebe při nákupu plochu 15 metrů čtverečních. Zároveň se prodlužuje zavírací čas na 21:00, od kdy začíná platit zákaz vycházení. Záleží tedy na obchodech, jestli prodloužení zavíracího času využijí. Během včerejšího dne jsme ve špičce objeli supermarkety a zjišťovali, zda se u nich tvoří fronty. Vypadá to ale, že zatím je v Olomouci vše bez komplikací... ;-)

Už dnes od 17 hodin pak olomoucké P-centrum nabídne online záznam benefiční přednášky renomovaného českého neuropatologa Františka Koukolíka. Přednáška O stresu se uskutečnila v září na půdě Pedagogické fakulty Univerzity Palackého a nyní se můžete těšit na její promítání přes facebookový účet P-centra. Ke zhlédnutí jsou zváni všichni mající zájem o problematiku stresu, která je v těchto dnech velmi aktuální. Záznam benefiční přednášky bude promítán bezplatně, ovšem pokud chcete podpořit činnost Rodinného centra U Mloka, tak máte možnost. Podrobnosti se dočtete tady →

Kino Metropol má dnes večer v rámci projektu Moje kino LIVE na programu citlivou a empatickou komedii Neviditelné. Vnímavý snímek plný humoru, naděje a autentických hereckých výkonů ukazuje, že za každým "neviditelným" člověkem z okraje společnosti stojí silný příběh a že s pomocí a podporou ostatních lze překonat i ty nejtěžší překážky.

A pokud vám chybí divadelní představení, tak můžete vybírat z bohatého online archivu Divadla Tramtarie. Kupte si online lístek a podívejte se na jednu z online inscenací, které již nejsou zařazeny do stálého repertoáru divadla. 

Hezký čtvrtek!