Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je -0.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: online přednášky, filmy i uzavřená radnice

Tipy a názory

29.10.2020

Lenka Šimková

Po středečním státním svátku je zde další pracovní den. A pokud jste nevyrazili na prodloužený víkend třeba na chalupu, tak pro vás máme pár tipů, jak si dnešní den můžete zpříjemnit.

Narozeniny dnes slaví zpěvák a kytarista kapely Čechomor František Černý (*1957), americká herečka Winona Ryder (*1971) a americký kytarista James Williamson (*1949).

Svátek má Silvie

Také dnes vás pozveme na několik online akcí. Muzeum umění chystá na dnešních 19 hodin první ze série online přednášek rámujících Trienále SEFO 2021, která představí tvorbu Andere Seite Studia, tvořeného Zdeňkem a Radkem Květoňovými. Online besedu můžete sledovat zde a zúčastní se jí kurátorka Muzea umění Barbora Kundračíková, autor výstavy Ondřej Dadejík a umělci Zdeněk a Radek Květoňovi.

Připomínáme také, že do konce října máte možnost sledovat vítězné snímky i další dokumenty festivalu Academia Film Olomouc. Na adrese videtavedet.cz najdete 90 nejlepších filmů z celého světa a spoustu doprovodného programu, přednášek a rozhovorů s vědci a filmaři. Program je zdarma, tak se určitě se na něco podívejte. ;-)

Kino Metropol má dnes večer v rámci projektu Moje kino LIVE na programu gruzínské drama Dokud se tančí, které se hodně nelíbí tamní pravoslavné církvi. Proti uvedení snímku o mladém gay tanečníkovi v Gruzii protestovaly ultrakonzervativní skupiny, přesto snímek vzniknul a od svého uvedení posbíral několik mezinárodních ocenění. Online vstupenku si můžete koupit zde

A závěrem jedno upozornění. Dnes a zítra  projdou vnitřní prostory budovy radnice na Horním náměstí hloubkovou dezinfekcí. Z tohoto důvodu bude radnice pro veřejnost uzavřena. Nic vám ale nebrání v tom, projít se po Horním náměstí a pokochat se budovou radnice z venku. Po téměř čtyřech letech je budova radnice kompletně zrekonstruovaná a zdobí ji nejen nová fasáda, ale i sluneční hodinytřináct erbů nad oběma vchody.

Hezký čtvrtek!