Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: zasedání Zastupitelstva, Věc Makropulos i předkolo play off

Tipy a názory

9.3.2020

Lenka Šimková

A je tu zase pondělí! Jak nejlépe začít pracovní týden? Stačí si vybrat z naší nabídky a o příjemně strávený den nebo večer máte postaráno... ;-)

KAM ZAJÍT?

09:00 / 9. veřejné zasedání Zastupitelstva města Olomouce / Magistrát města Olomouce
14:00 / Případ mrtvého nebožtíka / kino Metropol
14:00 / NE! smrti na silnici / Centrum Semafor
17:00 / HC Olomouc vs. PSG Zlín / předkolo play off / zimní stadion
17:00 / Patrik Dekan - SKOTSKO / kino Metropol
17:00 / Der amerikanische Freund / Vědecká knihovna v Olomouci
18:00 / Jiří Glonek: Na Jeseníky! / Arcidiecézní muzeum
19:00 / K poctě Beethovena a Martinů (250 a 130) / Reduta
19:00 / Věc Makropulos / Divadlo na cucky
19:00 / Madisonské cesty / Divadlo Tramtarie
20:00 / Večer s klavírem / Kabaretní scéna Nabalkoně
20:00 / Artklub: Bílá jako padlý sníh / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí.

Narozeniny dnes slaví herečka Zlata Adamovská (*1959), hokejista Radek Dvořák (*1977), televizní režisér Jiří Adamec (*1948) a venezuelský pilot Formule 1 Pastor Maldonado (*1985).

Svátek má Františka.

Hned z rána nás čeká deváté zasedání Zastupitelstva města. Jednání začne v 9:00, je přístupné veřejnosti a kompletní materiály pro jednání najdete zde. Pokud se však na místo nemůžete dostavit, a přesto vás zasedání zajímá, ta k jeho průběh můžete sledovat zde. Pokud máte volné odpoledne, tak můžete zajít už ve 14:00 do kina Metropol. To má na programu českou komedii Případ mrtvého nebožtíka, která je parodií na tuzemské i zahraniční kriminálky. Film se natáčel v létě převážně v Olomouci a pokud se chcete po práci trochu odreagovat a pobavit se, tak je pro vás ideální volbou. Na stejném místě se pak v 17:00 můžete vydat prozkoumat krajinu malebného Skotska, kterou vám přiblíží průvodce CK Periscope Patrik Dekan. Ve stejný čas se bude ve Vědecké knihovně promítat snímek Der amerikanische Freund, tedy Americký přítel. Film bude promítán v německém originále s anglickými titulky a vstup je na něj zdarma.

Všichni hokejoví fanoušci by měli zbystřit, protože dnes v 17:00 odstartuje předkolo hokejového play off, ve kterém vyzve Mora na domácím stadionu blízkého rivala PSG Zlín. Hned následující den ve stejném čase se bude konat druhé utkání na domácím stadionu. Večer můžete zajít třeba do divadla. Divadlo na cucky láká v 19:00 na Čapkovu hru Věc Makropulos, kterou ve své interpretaci uvede umělecký soubor studentů Slovanského gymnázia v Olomouci, Slovanský tyátr. Podrobné informace o hře se dočtete tady a vstupenky za 120 korun si rezervujte zde. To V Divadle Tramtarie můžete ve stejný čas vidět nejnovější inscenaci Madisonské cesty. Slavný milostný román Madisonské mosty inspiroval Vladislava Kracíka natolik, že mu dopsal pokračování. Na dnešní představení ještě zbývá pár vstupenek. Pokud před divadlem dáte raději přednost hudbě, tak od 19:00 uslyšíte v Redutě koncert Moravské filharmonie k poctě Beethovena a Martinů. Vstupenky koupíte tady. A zajít můžete také na klavírní večer, který vás o hodinu později čeká v Kabaretní scéně Nabalkoně. 

Hezké pondělí!