Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: slavnostní koncert ke 30. výročí sametové revoluce, kino naslepo i Boj o přežití

Tipy a názory

20.11.2019

Lenka Šimková

Jsme v polovině týdne. A jaká bude středa v Olomouci? Těšit se můžete na zajímavé přednášky, hudební a divadelní představení a proběhne i slavnostní koncert ke 30. výročí sametové revoluce.

KAM ZAJÍT?

10:00 / Vánoční kluziště / Dolní náměstí
12:30 / Kurz sebeobrany / Centrum pohybu
14:00 / Rozvážně a bezpečně - návrat ke kořenům / Centrum Semafor
16:00 / Novinky z konzervátorské dílny / Vlastivědná společnost muzejní v Olomouci
17:00 / Rok 1989 v Olomouci očima historika / Arcidiecézní muzeum
17:30 / Parazit / kino Metropol
18:00 / Hudební středa / Koncertní sál ZUŠ Žerotín
19:00 / The Beatles Celebration / Moravské divadlo
19:00 / "A na konci byla svatba…" / SZŠ Pöttingova 2
19:00 / Pláč svatého Šebestiána / Divadlo na cucky
19:00 / Slavnostní koncert ke 30. výročí Sametové revoluce / Vlastivědné muzeum
19:00 / Boj o přežití: P.E.S.CH.O! / Divadlo Tramtarie
20:00 / OSKAR PETR band - vzpomínka na Marsyas / Bounty Rock Cafe
20:00 / Gabriela V. G. / Český rozhlas Olomouc
20:30 / Kino naslepo / kino Metropol

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví český astronom Marcel Grün (*1946), bývalý ministr životního prostředí Miloš Kužvart (*1960), dramatik a teatrolog Jan Vedral (*1955) i vysokoškolský pedagog a historik Pavel Urbášek (*1959).

Svátek má Nikola

Centrum pohybu láká už ve 12:30 na druhý z kurzů sebeobrany pro seniorky. Kurz proběhne ještě jeden a za každý zaplatíte 290 korun. To Centrum Semafor zve od 14:00 všechny seniory řidiče na pravidelný kurz dopravní výchovy Rozvážně a bezpečně. Celý kurz je zdarma a trvá dvě hodiny. V 17:00 můžete zajít do Arcidiecézního muzea na přednášku Pavla Urbáška, který přiblíží rok 1989 v Olomouci. Vstup na přednášku je zdarma. Základní umělecká škola "Žerotín" Olomouc zve v 18:00 na další z nepravidelných hudebních večerů, který se uskuteční v sále školy. To Konzervatoř Evangelické Akademie láká o hodinu později na zkrácenou verzi opery Figarova svatba, ve které účinkuje orchestr a sólisté pěveckého oddělení konzervatoře. Představení uvidíte v aule střední zdravotnické školy na ulici Pöttingova.

Moravské divadlo láká v 19:00 na baletní inscenaci The Beatles Celebration a vstupenky koupíte tady. Divadlo Tramtarie pak láká na drama z blízké budoucnosti. Boj o přežití: P.E.S.CH.O! se zabývá aktuálním celospolečenským tématem nedostatku vody a děj příběhu je zasazen do roku 2055, kdy na Zemi voda kompletně došla a nahradí ji želatina.. Vstupenky můžete koupit za akční cenu 150 korun, a to tady. Divadlo na cucky nabídne ve stejný čas projekci historického snímku Pláč svatého Šebestiána, ve kterém se objeví hned několik hereckých tváří, spojených (ať už v minulosti, nebo v současnosti) s Divadlem na cucky. Místa si můžete rezervovat tady.

V těchto dnech si připomínáme výročí sametové revoluce a v 19:00 tak můžete zajít na Slavnostní koncert, který proběhne v reprezentačních prostorech sálu Václava III. Vlastivědného muzea v Olomouci. Na koncertu vystoupí přední čeští umělci, písničkáři Jaroslav Hutka, Jiří Dědeček a Richard Pogoda. Pan Jaroslav Wykrent se bohužel ze zdravotních důvodů koncertu nezúčastní. Nebude se však jen zpívat, ale také vzpomínat, jak a kdo prožíval dny sametové revoluce. Večerem bude provázet Václav Žmolík a vstupenky na koncert koupíte za 40 korun na recepci Vlastivědného muzea. Na hudební večer láká také Bounty Rock Cafe, kde od 20:00 vystoupí Oskar Petr Band, ve stejný čas můžete zajít také na koncert české zpěvačky Gabriely V.G. do budovy Českého rozhlasu.

A jestli chcete spíš do kina a máte rádi překvapení, tak ve 20:30 zajděte do kina Metropol, kde vás čeká Kino naslepo. Chvilku napětí před neznámým filmem vystřídá příjemný zážitek a zcela nová zkušenost. Vstupenky za 80 korun koupíte tady →

Užijte si středu!