Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: brigáda v letňáku, koncerty, Prostři mě! i open air divadlo

Tipy a názory

12.6.2019

Lenka Šimková

Polovina týdne je tady! Pokud se po práci nechystáte někam k vodě, tak se podívejte do našich tipů, čím si můžete dnešní den zpestřit. Koná se toho opravdu hodně ;-)

KAM ZAJÍT?

15:00 / Brigáda pro Cikánskou branku / Letní kino
17:00 / Co trápí naše lesy víc - přednáška / Vědecká knihovna
17:00 / Outdoor hodina chůze / Centrum pohybu
17:30 / Prado: Sbírka plná divů / kino Metropol
18:00 / Hejčínský rozhovor s Terezou Pařízkovou / Divadlo na cucky
18:00 / Iva Kevešová-Stáncová a Le Boujeau / Divadlo hudby
19:00 / Kolekce šperků Zuzany Bubílkové a Aleny Cikové / Galerie Anděl
19:00 / Prostři mě! / Divadlo Tramtarie
20:00 / Hitler versus Picasso / kino Metropol
20:00 / ONDRA KOZÁK & RALPH SCHUT / Český rozhlas Olomouc
20:30 / Dáma na G4 v Letňáku / derniéra / Letní kino

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Narozeniny dnes slaví kapitán Ololodi Šimon Pelikán (*1986), tiskový mluvčí magistrátu Michal Folta (*1972), tiskový mluvčí Juraj Aláč (*1978), dále slovenský běžec na lyžích Martin Bajčičák (*1976) a hokejista Michal Barinka (*1984).

Svátek má Antonie

Chodíte rádi do Letního kina? V rámci projektu Letňák spojuje město by mělo dojít k zpřístupnění takzvané Cikánské branky, kterou byste se pohodlně dostali nejen do samotného amfiteátru, ale také do centra nebo do parku. Už dnes mezi 15:00 a 19:00 proběhne první čištění a vyklízení zanedbaného prostoru, takže pokud chcete tomuto cíli pomoci ke splnění, rozhodně se zastavte! A pokud se vám to dnes nehodí, tak druhá brigáda pro Cikánskou branku proběhne zítra ve stejný čas ;-) Od 17:00 pak můžete zajít do Vědecké knihovny na přednášku na téma Co trápí naše lesy víc - sucho, teplo, kůrovec, emise anebo hříchy proti přírodě? Přednáší Jakub Hruška z Ústavu výzkumu globální změny Akademie věd a vstup je zdarma. V 17:30 pak v kině Metropol uvidíte nový dokument o slavném španělském Museo del Prado. To letos slaví dvě stě let existence a ve výpravném snímku přibližuje svůj příběh. Dějiny vyprávěné uměním, přes osm tisíc muzejních exponátů včetně děl od géniů jako Goya, El Greco, Rubens či Tizian, přesně to je nový dokument Prado - sbírka plná divů. Vstupenky za 100 korun koupíte tady. O půl hodiny později vás v Divadle na cucky čeká již osmý hejčínský rozhovor a tentokrát s Terezou Pařízkovou, autorkou úspěšných knížek pro děti Městečko Lážoplážo.

Pokud máte chuť na trochu muziky, tak zajděte třeba v 18:00 na úplně poslední koncert v Divadle hudby, který bude patřit olomoucké kapele La Boujeau. Ta se vyznačuje francouzskými šansony, jadrným swingem a smyslnou latinou. Vstupné je 100 korun. Ve 20:00 pak zahrají Ondra Kozák a Ralph Schut ve Velkém studiu Českého rozhlasu. Vstup na jejich koncert je 50 korun.

A ani o divadelní představení dnes nepřijdete. V 19:00 můžete zajít třeba do Divadla Tramtarie na komedii z naší mediální současnosti, jejíž děj je zasazen do prostředí reality show. Na Prostři mě! překvapivě ještě zbývají vstupenky, takže neváhejte a budou vaše ;-) A divadelní představení pod širým nebem vás pak od 20:30 čeká v areálu Letního kina - Klidu v ruchu. Těšit se můžete na originální inscenaci Dáma na G4, která neotřele propojuje tanec, Pole Dance a swingový orchestr. A pozor, tentokrát půjde o derniéru, tak si to nenechte ujít! Vstupenky budou za 100 korun na místě, děti a senioři zaplatí 60 korun.

Užijte si středu!