Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Dnešek: Laco Deczi a Celula New York, Screamers, Laskonky i Maloměšťáci

Tipy a názory

22.5.2019

Lenka Šimková

Jsme v polovině týdne. Středa v Olomouci nabídne spoustu kulturních zážitků. Pokračuje Divadelní Flora i Dvořákova Olomouc a bude toho mnohem víc. Podívejte se společně s námi, na co všechno můžete zajít...

KAM ZAJÍT?

10:00 / Den fascinace rostlinami / Botanická zahrada
16:30 / Václav Cigler: Prostory / Projekty / Muzeum umění
17:00 / Novinky z konzervátorské laboratoře Vlastivědného muzea v Olomouci / Vlastivědné muzeum
17:00 / Křesťanství a lidská práva v Číně a jihovýchodní Asii / Mozarteum
17:30 / Milost / kino Metropol
18:00 / Abonmá - B4 "Dobrý večer s hudbou" / Kostel ČCE
18:30 / Pojeď s námi na Klimakemp / Letní kino - Klid v ruchu
19:00 / Screamers / Dům u parku
19:00 / Laskonky / Divadlo na Šantovce
19:15 / Finále MOL Cupu: FC Baník Ostrava - SK Slavia Praha / Andrův stadion
20:00 / Ballard - Hrubý - Kučera / Český rozhlas Olomouc
20:00 / Skleněný pokoj / kino Metropol
20:00 / LACO DECZI & CELULA NEW YORK / Jazz Tibet Club

Veškeré akce, které se dnes konají, najdete v našem Kalendáři akcí

Divadelní Flora

11:00 / SPÁŘKA / Divadlo na cucky
13:00 / Beseda k inscenaci PERSONY / Konvikt
14:00 / PERSONA / Umělecké centrum UP
16:00 / PERSONY / Sklub / vyprodáno
16:30 / INGMAR BERGMAN / Umělecké centrum UP
20:00 / MALOMĚŠŤÁCI (HaDivadlo Brno) / Moravské divadlo
22:45 / MARIE PRAVDA / Konvikt - šapitó

Narozeniny dnes slaví organizátor Beerfestu a olomouckých Vánočních trhů Pavel Spálený (*1967), dále čeští herci Dalimil Klapka (*1933) a Miroslav Hanuš (*1963), britská topmodelka Naomi Campbell (*1970) a srbský tenista Novak Djoković (*1987).

Svátek má Emil

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého zve už dnes od 10:00 na tradiční popularizační akci Den fascinace rostlinami. Pro návštěvníky je připraven zajímavý program, který se dotkne rostlin, které lidem slouží jako potrava, představují každodenní součást našeho jídelníčku nebo jeho zpestření. Podrobnosti o akci se dočtete na www.garden.upol.cz. V 17:30 můžete zajít do kina Metropol na polsko-česko-slovenský koprodukční film Milost, který zachycuje dramatické poválečné období polských dějin. Vstupenky za 130 korun koupíte tady. Od 18:00 můžete zajít na Dobrý večer s hudbou, který se uskuteční v kostele Českobratrské církve evangelické na Blahoslavově ulici. Pokud vám nejsou jedno klimatické změny a globální oteplování, tak zajděte v 18:30 do areálu Letního kina - Klidu v ruchu, kde se uskuteční přednáška a diskuse s názvem Pojeď s námi na Klimakemp. Vstup na akci je zdarma.

Večer můžete v 19:00 zajít třeba na vystoupení travesti skupiny Screamers, které se uskuteční v Domě u parku. Pokud to není zrovna váš šálek kávy, tak zkuste třeba představení Laskonky, které vypráví příběhy každodenních radostí a starostí, co můžou potkat každého z nás. Uvidíte jej od 19:00 v Divadle na Šantovce a vstupenky koupíte tady. Pokud by vás zajímalo, proč je večer ruch kolem Androva stadionu, tak se zde od 19:15 uskuteční finále letošního MOL Cupu, ve kterém změří síly FC Baník Ostrava a SK Slavia Praha. Jestli chcete strávit večer ve společnosti příjemné muziky, tak ve 20:00 se ve velkém studiu Českého rozhlasu uskuteční vystoupení amerického písničkáře Jesse Ballarda spolu se saxofonistou a flétnistou Joe Kučerou a houslistou Janem Hrubým. Ve stejný čas se pak v rámci festivalu Dvořákova Olomouc uskuteční v Jazz Tibet Clubu koncert Laca Decziho s Celulou New York, ovšem tento koncert hlásí beznadějně vyprodáno.

Zajít dnes můžete také na některé z představení v rámci festivalu Divadelní Flora. Vyprodáno hlásí pouze představení Persony, na ostatní inscenace ještě seženete vstupenky. Podrobné informace o festivalu se dozvíte zde →

Užijte si středu!