Reklama

Neděle 19. května 2024, svátek má Ivo, venku je 14.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Charitativní Gulášobraní se vrací do Javoříčka. Výtěžek z akce pomůže malé Sofince

Tipy a názory

1.8.2023

Autor: red

Nejméně sedm druhů kotlíkových gulášů provoní v sobotu 26. srpna přírodní areál Nové Javoříčko. Vařit se bude přímo na místě, dle tradičních i originálních receptur, a každý, kdo podlehne vůni gulášů a zakoupí si porci, přispěje na pomoc handicapované Sofince. O skvělou atmosféru se postarají také kapely Střemkoš, Zavíráme! a Swetřík. Chybět nebude hodnotná tombola, skákací hrad a další program.

Foto: Depositphotos.com

Charitativní Gulášobraní zve opět po roce do Javoříčka na tradiční kotlíkové pochoutky a den plný zábavy. Ohně pod kotlíky vzplanou už v 9 hodin a od 12 hodin pak můžete zjišťovat, který z gulášů bude nejchutnější, a který se stane největším překvapením. Rovněž v poledne odstartuje i koncert trojice kapel. Na pódiu se postupně vystřídají folkrockový Střemkoš, Zavíráme! a naivně punkový Swetřík. Všechny kapely zahrají bez nároku na honorář ve prospěch Nadace Malý Noe a malé Sofinky. Pro všechny, kdo milují překvapení a chtějí podpořit charitativní cíl akce, je také připravena dražba hodnotných cen a bohatá tombola. Každý, kdo si koupí los, pomůže a vyhraje. O zábavu se postará také maskot areálu Igor.

"Výnos z loňského ročníku Gulášobraní umožnil nákup chodítka pro Kačenku a financování rehabilitací pro malého Káju. Bohužel zdravotní pojišťovny tuto pomoc nehradí. Pro obě děti jsme potřebovali získat celkem 65 260 korun, což se díky tombole, aukci, prodeji guláše a třem dalším darům podařilo," říká Jaroslav Strejček, předseda správní rady Nadace Malý Noe.

Letos celkový výnos z akce podpoří malou Sofinku, která potřebuje celodenní péči, nechodí, nemluví a je odkázána především na svou maminku. "Veškeré vybrané peníze předáme Sofince a její mamince, která je sama handicapovaná, na pořízení aktivního vozíku. Pomohou jim zvládat nelehkou životní situaci a Sofince umožní poznávat okolní svět," dodává Strejček.

Akce probíhá za podpory spolku Nové Javoříčko, Rádia Haná a olomouckého business klubu My Networking Club, jehož členové se podílí na programu a chybět nebudou ani u kotlíků. "Připravenou máme také mokrou variantu, ale věříme, že nás počasí podpoří a užijeme si skvělou atmosféru. Pozvěte přátele nebo vezměte své rodiny na den plný zábavy, který si užijete za symbolickou cenu, ochutnáte gulášové speciality, nahlédnete do historie Javoříčka i okolních jeskyní, a ještě pomůžete dobré věci," zve za pořadatele Martin Vyhlídal.

Reklama

Čokoládovna Troubelice

Katalog firem » Obchod » Lahůdky a speciality

Čokoládovna Troubelice - rodinná čokoládovna z Hané, jejímž cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z těch nejlepších ekvádorských kakaových bobů. Každá čokolá...