Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 6.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Blíží se Dušičky. Dejte si pozor na sváteční řidiče i zloděje

Zprávy z regionu

28.10.2021

Autor: red

Dušičky letos připadají na úterý 2. listopadu, lze ale očekávat, že část lidí se vydá uctít památku zesnulých a navštívit hroby svých blízkých už během dnešního státního svátku a nadcházejícího víkendu. Přicházející dušičkový čas je nejen pro návštěvníky hřbitovů, ale i pro motoristy spojen s několika riziky, před kterými nyní varuje policie.

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

Blíží se den věnovaný Památce zesnulých a policisté opět v tomto období posílí na hřbitovech a v jejich okolí hlídkovou činnost. Svou pozornost zaměří nejen na dodržování veřejného pořádku, ale především na zloděje a vandaly, kteří se v okolí mohou pohybovat. "Policisté však nemohou být všude, proto žádáme všechny návštěvníky pietních míst, aby věnovali pozornost řádnému zabezpečení svých vozidel, zkontrolovali jejich uzamčení a na viditelných místech v interiéru vozu nenechali odložené žádné cenné věci, které by se mohly stát lákadlem pro zloděje," uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Vaše věci nemusí být v bezpečí ani tehdy, pokud si je s sebou vezmete na hřbitov. Obratný zloděj dokáže využít chvilky vaší nepozornosti, aby si přisvojil například vaši kabelku odloženou na náhrobku. Své věci proto mějte vždy v dosahu a na očích. "Ze samotných hrobů mizí nejčastěji svíčky, věnce, sošky a různé dekorativní předměty. Jde o věci, které lze snadno a rychle zpeněžit. V některých případech poškození nedokáží policistům popsat odcizené věci. Proto je dobré fotograficky zadokumentovat původní stav hrobu," doplňuje Vybíhalová.

Období Dušiček bývá často doprovázeno sychravým podzimním počasím. Proto policisté apelují také na všechny účastníky silničního provozu, aby jezdili opatrně, zbytečně nespěchali a na cestu se vydávali odpočatí. "V tomto období je zapotřebí počítat také s tím, že za volant usedají tzv. sváteční řidiči, mnohdy vysokého věku, kteří již nejsou na současný hustý silniční provoz zvyklí a nedokáží na něj adekvátně reagovat. Proto prosím počítejme i s chybami ostatních účastníků," dodala závěrem Vybíhalová.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941