Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

BK REDSTONE porazil v Děčíně čtyřicetibodový Svoboda

Sport

30.1.2023

První a třetí čtvrtinu utkání v Děčíně vyhráli hráči BK REDSTONE Olomoucko v součtu v Děčíně o čtrnáct bodů, ani to na vítězství nestačilo. Ve 21. kole prohráli 84:94, když se jim nedařilo především ve druhé části střetnutí, kterou prohráli o sedmnáct bodů.

Hráči Olomoucka měli úžasný začátek a získali vedení 6:0, když potrestali počáteční střeleckou nemohoucnost Válečníků. Hosty táhl Williams, který během pěti minut zaznamenal osm bodů. V polovině 6. minuty Hanáci natáhl svůj náskok na dvouciferný rozdíl (17:6), v závěru periody však polevili v obraně a desetiminutovku vyhráli 27:20, když těžkou trojku s klaksonem proměnil Vučičevič.

Po následujících třiceti vteřinách Olomoucko opět odskočilo na 31:20, pak ale jeho hráčům na dlouhé minuty odešla střelba a navíc se týmu přestalo dařit v obraně. Díky tomu Svoboda v 16. minutě vyrovnával na 33:33 a odstartoval domácí nápor, po němž Válečníci otočili skóre a v poločase vedli 47:37.

Hned po pauze Děčín odskočil už na rozdíl patnácti bodů – 52:37, až pak hráči BK REDSTONE dokázali svého soupeře zastavit a se po trojce Moneta na začátku 27. minuty přiblížili na 53:60, a přestože nedokázali zcela uzavřít podkošové území, pomalu se přibližovali a do konce desetiminutovky snížili na 64:67 a drželi šanci na úspěch.

Rozhodnutí přinesla následující pětiminutovka. Hosté nepohlídali nejlepšího střelce Svobodu, který právě v tomto úseku zaznamenal osm ze svých málo vídaných čtyřiceti bodů, jeho snahu podpořil Walton a Válečníci se opět dostali na rozdíl patnácti bodů. Na vítězství jim to stačilo.

„Měli jsme šanci. První čtvrtina byla opravdu dobrá, Děčín se ale dokázal vrátit do zápasu, pro nás to pak bylo hodně těžké. Přesto jsme po přestávce dokázali zabojovat a vrátili se do utkání. Před poslední částí bylo všechno otevřené, na začátku čtvrté čtvrtiny jsme ale soupeři dovolili, aby dal jednoduché koše, což nás připravilo o šanci bojovat v koncovce o vítězství. Mužem zápasu byl pochopitelně domácí Matěj Svoboda, který podal opravdu výjimečný výkon,“ řekl Tihomir Bujan, trenér BK REDSTONE Olomoucko. (red)