Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ani profesionální fotbalisté už netrénují

Sport

16.3.2020

Autor: Petr Pelíšek

Většina fotbalových klubů vzhledem k opatření proti šíření infekce koronavirem přestala trénovat už minulý týden. Nemělo se to týkat jen profesionálních klubů, v přípravě měli pokračovat v prvoligovém SK Sigma Olomouc i druholigovém 1.SK Prostějov. Ale po nedělním dalším opatření vlády to už neplatí, týmovou přípravu nahradí individuální.

Hráči SK Sigma Olomouc se dnes ráno potkali na Andrově stadionu jen pro to, aby se dozvěděli, že společně nebudou až do 24. března trénovat. „Veškerá sportovní činnost A týmu a B týmu SK Sigma Olomouc je od dnešního dne přerušena. Klub tak reaguje na zpřísnění podmínek v souvislosti s dalším šířením koronaviru a vyhlášením vlády České republiky o omezeném pohybu osob. Proto áčko a béčko Sigmy přerušily společnou přípravu a hráčům byly od trenérů předány individuální plány. Připojí se tak k mládežnickým a ženským celkům, které své aktivity pozastavily již v minulém týdnu,“ píše SK Sigma na svém webu. Andrův stadion bude v tomto týdnu uzavřen.

Stejný krok udělali i v druholigovém 1. SK Prostějov. „S ohledem na nedělní rozhodnutí vlády ČR o omezení volného pohybu osob přistupuje také náš klub k dalším opatřením. K již pozastaveným aktivitám mládežnických týmů se nyní přidává i kompletní A tým. Ten se měl dnes ráno sejít k tréninku v omezeném režimu, včerejší zpřísnění však vystavuje stopku i tomuto. Hráči dostali od trenéra Šustra týdenní individuální plán , připravovat se budou samostatně dle svých možností a samozřejmě dle momentálních platných omezení a příkazů státních orgánů,“ píše se na klubovém webu 1. SK s tím, že klub vždy po týdnu vyhodnotí situaci a o rozhodne o dalším postupu až do odvolání současného stavu nouze. Areál 1. SK Prostějov je do odvolání pro veřejnost uzavřen, v omezeném režimu bude fungovat jen technický úsek , protože bez ohledu na momentální situaci je nutné aby trávník a veškeré zázemí byly připraveny na okamžitý návrat fotbalistů do akce.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip