Škola vaření s Romanem Paulusem: Mexiko
Středa 22. 10. / 17:00 - 21:00 |
Pořadatel: Bistro Paulus
Místo konání: Bistro Paulus, tř. Kosmonautů 1221/2a, 779 00 Olomouc
Vstupné: vyprodáno Koupit vstupenku
O akci
Tentokrát bude kurz vaření s Romanem Paulusem zaměřen na kuchyně zemí střední Ameriky a zejména Mexika.
Naučíte se vařit největší klasiku – chilli con carne, proniknete do tajů přípravy ryb a darů moře, uděláte si guacamole a zapečenou tortillu a jako sladkou tečku si oflambujete banány s vanilkovou zmrzlinou.
Mexická kuchyně je známa různorodými chutěmi, barevností jídel a množstvím koření a přísad. Hlavními surovinami v celé oblasti jsou kukuřice, fazole a chilli. Víte, že v roce 2010 byla tradiční mexická kuchyně zařazena na seznam nehmotných památek lidstva UNESCO?
V každém kurzu se pod vedením michelinského Romana Pauluse a šéfkuchaře Petra Stokláska naučíte připravit výtečné 4chodové menu. Kromě hodin strávených u plotny si odnesete i spoustu užitečných teoretických znalostí, krásný zážitek, sadu receptů a podepsaný certifikát.
O alko a nealko režim bude po celou dobu postaráno.