Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Kohouti jdou do sezony s cílem uhrát play-off

Sport

1.9.2017

Autor: rhe

Příští pátek startuje hokejová Tipsport extraliga. HC Olomouc jde do čtvrté sezony po postupu. Mora po loňské sezoně, ve které se vyhnula baráži, ale těsně jí uniklo play-off, kádr nějak extrémně neobměnila. V letošní sezoně by svěřenci trenérů Venery, Tomajka a nově Motáka chtěli uhrát 10. nebo lepší místo, aby si zahráli play-off.

Tiskové konference HC Olomouc se zúčastnili generální manažer klubu Erik Fürst, jednatel klub a asistent trenéra Jan Tomajko, trenér Zdeněk Venera a kapitán týmu Martin Vyrůbalík. Tiskové konference HC Olomouc se zúčastnili generální manažer klubu Erik Fürst, jednatel klub a asistent trenéra Jan Tomajko, trenér Zdeněk Venera a kapitán týmu Martin Vyrůbalík. Foto: Radek Heloňa

Kohouti mají za sebou přípravné období, ve kterém z devíti utkání vyhráli pět a čtyři prohráli. V posledním padli doma těsně se Zlínem 2:3. Před startem extraligy v pátek 8. září v Chomutově to hráči i trenér Venera brali jako facku v pravý čas. Jak vidí přípravu trenér HCO Zdeněk Venera? "Odehráli jsme devět přípravných utkání, říká se, že se má prohrávat i vyhrávat, to se splnilo. Ladili jsme hlavně složení útoků, výsledky nejsou rozhodující. Kádr je vyrovnaný, chybí ale výraznější první lajna. V přípravě jsme dali 22 gólů, které dalo 15 hráčů. Síla bude ve vyrovnanosti kádru, budeme se opírat o týmový výkon," řekl. Mora má stále problém s proměňováním šancí. Ten se podařilo překonat jen v Trenčíně, kde vyhráli 5:1.
Kádr před novou sezonou prošel i určitými změnami. Beky Skrbka s Rašnerem nahradili Lukáš Galvas s Dujsíkem. V útoku již nebudou bratři Mikúšové, Matai, Fořt. Zejména odchod Juraje Mikúše, produktivně nadstandardního hráče, vnímá Venera jako velkou ztrátu. Do týmu se vrátil z Banské Bystrice Dávid Buc, z Jihlavy Jergl a Ostřížek z hostování ve Zlíně. Po zdravotních problémech se do sestavy dere i Jiří Řípa a zůstali také Vlach se Strapáčem.
Mora bude mít i třetího brankáře. "Jiří Matoušek je k dispozici z Havířova na střídavé starty, zachytal velmi dobře v přípravě v Jihlavě a je připraven zastoupit v případě zranění Konráda s Faltrem. Jsme rádi, že máme krytou dvojici brankářů," uvedl Erik Fürst a Zdeněk Venera.
K hostování olomouckých hráčů se vyjádřil generální manažer HCO Erik Fürst: "Na začátku sezony bude hostovat Spurný v Třebíči, Falter, Staněk a Rác zamíří na střídavé starty do Havířova. Jestliže se nikdo nezraní, můžou tam být i další hráči. Dříve jsme spolupracovali s Jihlavou a Třebíčí, místo Jihlavy je to nyní Havířov. Kdo bude jezdit na střídavé starty, je otázkou pro trenéry  hlavně pro hráče, jakou budou mít formu."
Otázkou pro novou sezonu byla i ekonomika klubu. "Rozpočet bude stejný jako loni, nebudou tam velké rozdíly. Podařilo se nám udržet 90 % partnerů, máme smlouvy se dvěma partnery, IDS a Koyo Bearings. Navázali jsme spolupráci s firmou SPRO, všechny jsou z olomouckého regionu. Přes léto se nám podařilo za pomoci města doplnit licenční podmínky. Úpravy se dočkala šatna hostů a domácích," dodal k ekonomické stránce Erik Fürst.

HC Olomouc prohrál v generálce s Aukro Berany Zlín 2:3. Jiří Ondrušek rozehrává za brankou Branislava Konráda. HC Olomouc prohrál v generálce s Aukro Berany Zlín 2:3. Jiří Ondrušek rozehrává za brankou Branislava Konráda. Foto: www.hc-olomouc/Alena Zapletalová

A jak vidí novou sezonu trenér a hráči? "Všichni jsme na nule, chceme samozřejmě uhrát co nejlepší výsledek. Věříme, že po zdravotní stránce to bude lepší než loni, v tomhle směru jsme měli smůlu, snad hráčům letos zdraví vydrží. Máme lepší podmínky k regeneraci, což by také mělo pomoci," dodal ke startu extraligy Venera.
"Mančaft je odhodlaný play-off udělat, loni to bylo kousek a zároveň daleko. Obávali jsme se i baráže a pak jsme byli kousek od play-off. Od začátku do toho půjdeme naplno a věřím, že se nám play-off nebo předkolo podaří udělat," doplnil za hráče kapitán Martin Vyrůbalík.
Na domácím zimním stadionu se Kohouti prvně představí v neděli 10. 9. od 17:00 proti Vítkovicím.

Zmeny v kádru HC Olomouc

Příchody před sezonou 2017/2018

Lukáš Galvas Třinec
Roman Vlach Zlín
Dávid Buc Banská Bystrica
Tomáš Dujsík Kometa Brno
Aleš Jergl Jihlava

Odchody před sezonou 2017/2018

Pavel Skrbek Znojmo
Alex Rašner Chomutov
Juraj Mikúš Slovan Bratislava
Tomáš Mikúš Nitra
Jakub Matai hledá si angažmá
Tomáš Fořt Zlín
Richard Diviš Jihlava

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip