Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 5.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zoo pořádá letní soutěž o nejlépe vyfotografované mládě. Zapojte se i vy!

Zprávy z regionu

28.7.2021

Autor: red

Pokud během letních prázdnin plánujete návštěvu olomoucké zoologické zahrady, tak se můžete zapojit i do soutěže o nejlépe vyfocené mládě. Obrázky pak zašlete do zoo a v pondělí 6. září zveřejní odborná porota nejvydařenější snímky, z nichž bude široká veřejnost až do 26. září vybírat ty nejlepší.

Vítězné foto z předchozího ročníku

Foto: archiv Zoo Olomouc

Cílem soutěže je vybrat nejzdařilejší fotografii mláděte z olomoucké zoo, pořízenou v Zoo Olomouc od 1. července do 31. srpna 2021. Jeden soutěžící může zaregistrovat maximálně jednu fotografii, která musí být autorským dílem. "Podmínkou zařazení do soutěže je zakoupení vstupenky v tomto období a zaslání fotokopie či scanu její rubové strany s vytištěným datem společně se soutěžní fotografií na email marketing@zoo-olomouc.cz. Od 6. září se pak na facebookové stránce Zoo Olomouc spustí hlasování ve prospěch pětice nejúspěšnějších fotografů," upřesňuje za marketingové oddělení olomoucké zoo Pavel Javůrek.

Pět fotografií s nejvíce hlasy bude oceněno věcnými cenami a výsledky budou zveřejněny v následujícím týdnu na facebooku a webových stránkách Zoo Olomouc i v internetovém časopise ORYX. Hlavní cenou je poukaz na zážitkový program "Zoo zadními vrátky" pro jednu osobu a doprovod.

Technické parametry soutěže

Soutěžící zasílají fotografie pouze v elektronické podobě ve formátu JPG (jpeg). Ořez a poměr stran fotografie není omezen, ale je nutné dodržet rozměr nejdelší strany fotografie, která musí být minimálně 1500 pixelů. Každá fotografie musí obsahovat i její název. Fotografie nesmí být dodatečně obsahově upravovány (především vkopírováním jiných obrazů, vkládanými texty, různými rámečky) či jinak počítačově pozměněny. Povoleny jsou jen základní úpravy (úprava histogramu, kontrastu, jasu, doostření, drobné retuše atd.). Fotografie musí také obsahovat originální tabulku exif (informace o fotografii automaticky ukládané digitálním fotoaparátem).

Podrobná pravidla soutěže se dočtete i na webových stránkách Zoo Olomouc →