Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 10.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Známý olomoucký chirurg Čestmír Neoral kandiduje do Senátu

Zprávy z regionu

30.6.2022

PR článek

Lékař, vynikající odborník v oboru chirurgie, pedagog na lékařských fakultách, lékař Horské služby Jeseníky, ale také člen profesních a řady odborných lékařských společností prof. MUDr. Čestmír Neoral, CSc. je připraven utkat se v podzimních senátních volbách o post senátora za senátní obvod č. 61.

Olomoucký rodák a patriot, pokračovatel v linii známých a nepřehlédnutelných předků, by rád zúročil své životní, profesní a manažerské zkušenosti v práci pro obyvatele města Olomouc a okolních zhruba tří desítek obcí.

Mezi oblasti jeho zájmu a priority působení v Senátu patří logicky na prvním místě využití potenciálu medicíny a dostupnost lékařské péče. „Je potřeba hledat a najít systémové řešení například nedostatku stomatologů nebo obecně lékařů na venkově,“ přibližuje kandidát na senátora Neoral.

Rád by pokračoval v diskuzi nad rozpočtovým určením daní tak, aby na nastavený systém nedoplácela města velikosti Olomouce a v budoucnu nedošlo ke snížení objemu finančních prostředků obcí.

Dalším významným tématem je pro Neorala sociální oblast. Z široké škály je to podpora péče o seniory, především podpora výstavby a zpřístupnění domovů seniorů a zařízení poskytující paliativní péči.

„S mými názory, postoji a tématy, kterým bych se rád ve své práci senátora věnoval, se budete mít možnost seznamovat prostřednictvím mých webových stránek nebo v médiích. Věřím, že s mnohými z vás se budu mít možnost setkat osobně,“ říká závěrem svého oznámení kandidatury Čestmír Neoral.

Prof. MUDr. Čestmír Neoral, CSc. se narodil 1. prosince 1952 v Olomouci. Od roku 1987 je jeho profesní život svázán s Fakultní nemocnicí v Olomouci, I. chirurgickou klinikou, které byl v roce 2005 jmenován přednostou. V následujících letech získal postupně atestace z plicní chirurgie, gastroenterologie a onkochirugie, které se věnoval i v rámci své vědecké činnosti. Několik let byl náměstkem pro lékařskou péči olomoucké fakultní nemocnice.

Do komunální politiky vstoupil jako nestraník v roce 2014, byl členem Rady města Olomouce a do ODS vstoupil krátce po té.

Dlouholetý lékař Horské služby, člen Sokola a Rotary klubu Olomouc je ženatý a s manželkou vychovali dvě děti. Celý život se jako nadšený vodák věnuje sjíždění řek. Má rád kulturu, kvalitní gastronomii a váží si tradičních předností svého regionu.

zadavatel/zpracovatel ODS