Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Žluté dresy, tři góly, tři body – výborný start Sigmy

Sport

30.7.2022

Autor: Petr Pelíšek

Fotbalisté SK Sigma Olomouc mají za sebou premiérový zápas nové sezony. A úspěšně. Hanáci hráli poprvé ve venkovních žlutých dresech. A v Ostravě v nich brali všechny tři body, Baníku nastříleli tři branky.

Ostrava si v úvodu na promoklém terénu vynutila tlak i pár nebezpečných centrů. Sigma ale hru rychle vyrovnala a v 19. minutě si vypracovala první velkou šanci. Po centru Chytila zleva míč z první tečoval Růsek, ale o kousek minul. Nasáklý trávník pak nadělal problémy Sigmě. Macík neudržel skákavou střelu z dálky, ale dorážející Tijani jeho zaváhání nepotrestal. Pak se za obranou v 34. Minutě zjevil Šehič, naštěstí pro Hanáky minul. O čtyři minuty později šla Sigma do vedení. Chytilova střela z hraníce velkého vápna skončila v bráně. Sigma zvýšila náskok krátce po změně straně. Napřed Navrátil minul, pak střelu Chytila vyrazil brankář Laštůvka. Ovšem v 51. minutě poslal Chvátal volej po přetaženém centru zleva přesně k levé tyčce k zemi. Sigma pak bez větších potíží a v klidu kontrolovala dvoubrankový náskok. V 79. minutě dal olomoucké výhře definitivní podobu Sedlák. Sigma vyhrála v Ostravě po deseti letech.

„Myslím si, že jsme utkání zvládli bravurně. Je to podpořeno výsledkem, kvalitou výkonu, vším, co jsme si přáli. Dovolím si říct, že jsme byli lepším mužstvem, které vyhrálo naprosto zaslouženě. Musím ocenit tým, ale rád bych vyzdvihl i nadstandardní individuální výkony některých hráčů. Proti takhle kvalitnímu týmu výhra o to více těší,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

FC Baník Ostrava – SK Sigma Olomouc 0:3 (0:1)

Branky: 38. Chytil, 51. Chvátal, 79. Sedlák. Rozhodčí: Proske – Paták, Kotík. ŽK: Kuzmanovič, Fleišman, Pokorný - Zmrzlý. Diváci: 6698.

Baník: Laštůvka  – Ndefe, Frydrych, Pokorný, Fleišman – Kaloč (83. Smékal), Tetour (64. Takács) – Klíma, Kuzmanović (64. Budínský), Šehić (83. Buchta) – Tijani (54. Jaroň). Trenér Pavel Vrba.

SK Sigma: Macík – Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý – Ventúra (70. Sedlák), Breite (85. Poulolo) – Navrátil (85. Matoušek), Růsek (79. Šíp), Zorvan – Chytil (69. Zifčák). Trenér Václav Jílek.

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip