Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze svodky městské policie: opilá dívka před restaurací, řádění před rychlým občerstvením i krádeže v obchodech

Krimi

23.9.2019

Autor: red

Ilustrační foto

Foto: Jan Procházka

Dívka si ustlala před restaurací
V sobotu 21. září po čtvrté hodině ranní přijali strážníci telefonické oznámení o mladé dívce, která měla ležet před restaurací na křižovatce ulic Havlíčkova a třída Svobody. "Strážníci, kteří byli na místo vysláni, po příjezdu zjistili, že se jedná o dvacetiletou dívku ze Slovenska. Hlídka dotyčnou probudila, ale ta nebyla schopna se sama pohybovat, natož souvisle komunikovat. Z tohoto důvodu byla odvezena na protialkoholní a záchytnou stanici k vystřízlivění. Zde jí byla zjištěna hodnota přes dvě promile alkoholu v dechu," uvedl mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Opilý muž řádil před rychlým občerstvením
Další případ, kde hlavní roli hrál opět alkohol, se odehrál zhruba o pět hodin později na předzahrádce rychlého občerstvení v nákupní galerii na Polské ulici. Oznamovatelka uvedla, že muž zde měl slovně napadat ostatní zákazníky a jednomu z nich měl vylít kávu. "Žena hlídce na místě označila osobu, která se tohoto jednání měla dopustit. Jednalo se o dvaatřicetiletého muže, který však byl značně pod parou. Jediným řešením celé situace byl tak převoz muže na záchytku. Jak moc opilý muž byl, se však nepodařilo zjistit, jelikož odmítl spolupracovat a provést orientační dechovou zkoušku," sdělil Čunderle.

Lapkové se připravují na chladnější počasí
Podzim oficiálně začíná až dnes, ale někteří lapkové se na jeho příchod poctivě připravovali už koncem minulého týdne. Nejprve byl v pátek v prodejně s oblečením na ulici 28. října zadržen sedmnáctiletý mladík, který ve zkušební kabince odtrhl z bundy, v částce necelých osm set korun, bezpečnostní čip a následně se ji pokusil vynést z obchodu. Ve stejný den řádila v nákupní galerii na Polské ulici šestapadesátiletá žena, která si do tašky uschovala boty a svetr v celkové hodnotě 700 Kč. A nakonec k poslednímu případu krádeže byli strážníci vysláni do obchodního centra na ulici Pražská, kde třiatřicetiletá žena odcizila deštník a k tomu ještě láhev whisky v hodnotě přesahující jeden tisíc korun. "Dva incidenty byly ze strany strážníků vyřešeny uložením pokuty a zbývající případ byl oznámen správnímu orgánu k dalšímu řešení. Jen během tohoto měsíce Operační středisko Městské policie Olomouc přijalo celkem 44 oznámení o krádežích v obchodech," sdělil závěrem Čunderle.