Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze svodky městské policie: dívka na záchytce, ukopnutá poštovní schránka a trojice mladíků na Terezské bráně

Krimi

8.7.2019

Autor: red

Ilustrační foto

Foto: Archiv redakce

Dívka se prospala na záchytce
V pátek 5. července po sedmé hodině ranní přijalo Operační středisko Městské policie Olomouc telefonické oznámení o dívce ležící před klubem na třídě Svobody. "Po příjezdu na místo byla před vstupem do klubu nalezena ležící dívka, která jevila známky silné podnapilosti a měla problémy vůbec komunikovat se strážníky. Vzhledem ke stavu dotyčné bylo rozhodnuto o převozu na protialkoholní a záchytnou stanici k vystřízlivění. Zde byla také provedena u mladistvé dívky orientační dechová zkouška s výsledkem 1,64 promile alkoholu v dechu. Na dotaz, kdo jí alkohol nalil, dívka odmítla odpovědět. Celá věc byla telefonicky oznámena matce mladistvé dívky a ta sdělila, že si dceru v odpoledních hodinách vyzvedne. Případ byl oznámen příslušnému odboru magistrátu města Olomouce k dalšímu řešení," popsal mluvčí městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Mladík ukopl poštovní schránku
Na mladíka, který u domu v Riegrově ulici ukopl poštovní schránku, byli v sobotu v pět hodin ráno upozorněni olomoučtí strážníci. Hlídka na místě kontaktovala dotyčného, kdy se zjistilo, že se jedná o mladistvého z obce na Olomoucku. Ten strážníkům sdělil, že schránku ukopl v opilosti a neví proč. Na místě byla provedena dechová zkouška s výsledkem 1,99 promile alkoholu v dechu. "O chlapce se postarala jeho matka, která byla telefonicky vyrozuměna a syna si převzala na služebně městské policie. Všichni zúčastnění byli poučeni, že celý případ bude oznámen správnímu orgánu k dalšímu řešení," uvedl Čunderle.

Trojice vylezla na Terezskou bránu
Telefonické oznámení o trojici osob, které vylezly na Terezskou bránu, přijalo v sobotu před třetí hodinou ranní operační středisko. "Strážníci na místě zjistili tři mladíky, kdy dvě osoby následně z brány slezly. Třetí mladík nebyl ani po výzvě strážníků schopen slézt dolů a z tohoto důvodu byli na místo přivoláni hasiči. Ti následně dotyčného z Terezské brány sundali pomocí výsuvné plošiny. Následnou kontrolou nebylo zjištěno žádné poškození památky. Poté, co hasiči mladíka sundali, byl pro svou opilost převezen na protialkoholní a záchytnou stanici. Zde mu byla zjištěna hodnota 1,45 promile alkoholu v dechu," sdělil Čunderle.