Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zachová je vicemistryní Evropy do 23 let! Díky týme, vzkazuje olomoucká judistka

Sport

7.11.2018

Autor: asu

Letošní podzim byl pro teprve osmnáctiletou judistku Renatu Zachovou velmi výživný. Po vybojování 7. místa na mistrovství světa juniorů se rozhodla obohatit konec sezony ještě o jeden vrcholný turnaj, a sice mistrovství Evropy do 23 let. Zde vybojovala stříbro a stala se tak vicemistryní Evropy!

Zachová Renata (CZE), Piovesana Lubjana (GBR), Huerzeler Michelle (GER), Shemesh Inbal (ISR)

Foto: European judo union

V předvečer turnaje hodnotil šance Renaty Zachové její osobní trenér Jiří Štěpán takto: "Pokud se jí podaří projít přes první kolo, tak ji vidím ve finále." V tomto kole totiž na Zachovou čekala medailistka z Mistrovství světa juniorů 2015 Rumunka Dobre. Nervy drásající bitvu rozhodla Zachová až ve čtvrté minutě prodloužení. Následovalo druhé kolo s reprezentantkou z Kosova, přes kterou se Renata protlačila až do semifinále s Němkou Huerzeler. Jednalo se o velmi vypjatý a vyrovnaný zápas. Pouhých 11 sekund před ukončením základního časového limitu však Zachová zaútočila chvatem Seoinage a zvítězila na ippon. Ve finálovém zápase proti Britce Piovesana, která již dominuje na světových seniorských soutěžích, měla Zachová obrovskou příležitost zvítězit již v prvním útoku zápasu. Dopad soupeřky na břicho však nebyl hodnocen a zápas pokračoval až do poslední minuty, kde se Britka prosadila do vedení a již jej nepustila.

Vlevo: Absolutní koncentrace je před zápasem v judu velmi důležitá
Vpravo: Finálový zápas Piovesana (GBR) vs. Zachová (CZE)

Foto: European judo union

Teprve osmnáctiletá judistka Renata Zachová získala na mistrovství Evropy do 23 let stříbro. Lepší než Zachová byli v minulosti na šampionátech do 23 let jen tři čeští judisté. Titul mistrů Evropy získali Pavel Petřikov (2008), Lukáš Krpálek (2012) a David Klammert (2015). "Jsem ráda, že to, co jsem slíbila, jsem i splnila. Mám placku a je pro nás pro všechny. Díky týme!" vzkazuje novopečená vicemistryně Evropy judistům do Olomouce.

asu

Reklama

AUDIOWORKS

Katalog firem » Obchod » Hudební nástroje, aparatury a příslušenství

Prodej hudebních nástrojů, kytarové a baskytarové aparáty a komba, kytary, baskytary, bicí nástroje, etnické hudební nástroje, perkuse, PA systémy, osvětlovací technika, klávesy, dechy, perk...