Reklama

Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav, venku je 18.4 °C

Za sportem nemusíte daleko! OMEGA centrum láká na širokou nabídku sportů přímo v srdci Olomouce

Tipy a názory

14.5.2024

Lenka Šťastná

Pokud patříte k těm, kteří se rozhodli letos svou postavu do plavek trošku vylepšit a poohlížíte se po vhodném fitku, nebo jen vítáte jarní teploty a chcete si s přáteli zahrát tenis na čerstvém vzduchu, tak vás zajisté potěší, že za žádnou z těchto aktivit nemusíte jezdit daleko. Ideální volbou je návštěva OMEGA centra sportu a zdraví, které pod jednou střechou poskytuje ohromný počet volnočasových aktivit ve vysoké kvalitě. Pokud jste navíc ve cvičení úplní nováčci a teprve se poohlížíte po aktivitě, která vás bude bavit, tak máte jedinečnou možnost vyzkoušet nejrůznější sportovní aktivity přímo na jednom místě a zjistit, co je pro vás nejlepší. Při pravidelných návštěvách centra se vám jistě vyplatí popřemýšlet o založení členství, které skýtá určité výhody, ale rozhodně není podmínkou pro vstup do Omegy. Přijít sem můžete klidně hned po dočtení tohoto článku. ;)

OMEGA centrum sportu a zdraví se nachází v těsné blízkosti Androva stadionu a funguje v Olomouci již řadu let. Svou komplexností se řadí k opravdovým unikátům v republice, jelikož na jednom místě najdete téměř veškerou sportovní nabídku, na kterou si jen vzpomenete.

OMEGA centrum sportu a zdraví

Adresa: Legionářská 19
Otevírací doba: Po-Pá 06:00-22:00, So-Ne, svátky 07:00-22:00
Telefon: 585 205 700, 585 205 800
E-mail: info@omegasport.cz 
*Webové stránky
*Facebook
*Instagram

"Máme zde prostornou a plně klimatizovanou fitness zónu, unikátní kruhový trénink Milon a největší nabídku skupinových lekcí v regionu. Na své si u nás přijdou i milovníci raketových sportů, jelikož máme venkovní i vnitřní kurty na tenis, dále badmintonovou halu, squashové kurty, stolní tenis a k tomu všemu lze navštívit i naši wellness zónu, kterou jsme na podzim rozšířili v plnohodnotné wellness centrum," říká hlavní manažer OMEGA centra sportu a zdraví Miroslav Dvořák a dodává, že se bohužel stále setkává s mylnými domněnkami, že návštěva Omegy je pouze pro uzavřenou skupinu členů. "Kombinace takto rozsáhlého sportovního a wellness zařízení je opravdu jedinečná a je škoda, že si stále velká část lidí myslí, že návštěva Omegy je pouze pro členy. Tak to rozhodně není. Jsme zařízení otevřené pro všechny, od mladých až po seniory a každý si u nás má možnost vybrat tu aktivitu, která mu nejvíce vyhovuje, případně jich kombinovat hned několik. Pakliže se návštěvníkům u nás bude líbit a začnou nás navštěvovat pravidelně, pak se mohou zamyslet nad jednou z variant členství, které nabízíme."

Za léta fungování získala Omega řadu spokojených návštěvníků a patřit mezi ně můžete i vy, stačí si jen vybrat tu pravou sportovní aktivitu. ;)

Prostorná a plně klimatizovaná fitness zóna

Omega disponuje rozsáhlým fitness centrem, které se rozpíná na ploše 900 m2 a najdete v něm nadstandardní vybavení vhodné pro začátečníky i pro sportovní profesionály. Stroje lze variabilně přizpůsobit každému na míru a nechybí zde ani kardio zóna a prostor pro funkční trénink. Úplní začátečníci pak zajisté ocení možnost tréninku s osobním trenérem a po cvičení můžete doplnit vitamíny a minerály v bohatě zásobeném fitness baru, kde naleznete pestrou nabídku iontových nápojů, mléčných koktejlů, energetických tyčinek a spoustu dalšího.

Kruhový trénink Milon

Jestli patříte k úplným začátečníkům a máte strach, že ani přes rady trenérů pro vás nebude fitness to pravé, tak můžete vyzkoušet unikátní kruhový trénink Milon, při kterém se vám stroje přizpůsobí přímo na míru. Během první návštěvy vám trenéři vysvětlí, jak vše funguje a údaje pro každý stroj nastaví na čipovou kartu. Vy pak už jen kartu přiložíte ke stroji, ten se automaticky přizpůsobí vašim parametrům a můžete začít cvičit dle před připraveného tréninkového plánu. Benefitem je také časová úspora, jelikož během 35 minut procvičíte všechny partie.

Raketové sporty

Také příznivci raketových sportů si v Omeze přijdou na své. Najdete zde celkem čtyři tenisové kurty v hale, dále je již opět v provozu všech osm antukových kurtů a dokonce si zde můžete zahrát i regionální amatérskou tenisovou ligu. Dále se zde nachází klimatizovaná badmintonová hala se čtyřmi kurty, které jsou vybaveny digitálními hodinami, takže přesně víte, kolik času ještě zbývá, než přijdou následující hráči s rezervací. Nechybí ani tři squashové kurty a na své si přijdou i fanoušci stolního tenisu, přičemž síť, pálky i míčky vám v Omeze půjčí zdarma. A přes letní sezonu si zde můžete zahrát i golf.

Největší nabídka skupinových lekcí v regionu

Velmi oblíbenou variantou cvičení je návštěva skupinových lekcí, kterých v Omeze najdete opravdu nepřeberné množství od oblíbených TRX, přes pilates, jógu a tanec až po funkční trénink. A nechybí ani speciální cvičení pro těhotné a pro děti ve věku od jednoho do tří let. Harmonogram jednotlivých lekcí včetně možnosti rezervace najdete vždy na webu a vyplatí se sledovat také sociální sítě Omegy, kde se dozvíte aktuality o nově chystaných lekcích.

Foto: OMEGA centrum sportu a zdraví

Wellness centrum

OMEGA centrum sportu a zdraví už od svého počátku disponovalo malou wellness zónou, ve které jste mohli doplnit síly a zrelaxovat se po náročném fyzickém výkonu. Na podzim loňského roku prošla zóna nejen kompletní rekonstrukcí, ale prostor se dočkal i úctyhodného zvětšení na téměř dvojnásobek. "Nyní zde máme celkem čtyři sauny a parní komoru, pro ochlazení jsou k dispozici tři ochlazovací bazény, devět sprch a hora ledové tříště. Nerezový bazén s protiproudem a hydromasážními tryskami lze využít pro protažení nebo jemnou masáž svalů, na kterou je možné navázat v jedné z našich dvou vířivých van. Další uvolnění zajistí prosluněné relaxační místnosti s výhledem do zahrady nebo tmavá odpočívárna s uklidňujícími melodiemi. Komfort prostředí dotváří plně vybavený bar, kde si návštěvníci mohou dopřát kávu či osvěžující drink," usmívá se Dvořák a dodává, že odpočívat lze i na lehátkách pod širým nebem, na obytných schodech u venkovní vířivky nebo v některém ze zálivů lemujících zahradu. Nově zde najdete i vertikální solárium, ve kterém si ještě před létem můžete zajistit rovnoměrné opálení.

OMEGA a členství

Jak již bylo řečeno, tak návštěva Omegy není podmíněna členstvím, stačí si vzít sportovní oblečení a vybrat si aktivitu, kterou si chcete dopřát. Členství je vhodné zvážit v případě, že se sem rozhodnete chodit pravidelně. Nabízí totiž řadu benefitů, jako jsou levnější sportovní aktivity, parkování a ručníkový servis zdarma, sleva na wellness a spoustu dalších. “Členství v OmegaKlubu je rozděleno do tří kategorií. Nejrozšířenější je typ Gold, který mohou klienti využívat po celou dobu otevření centra. Mimo další výhody poskytuje 20% slevy na aktivity a jeden vstup zdarma do wellness měsíčně. Každý další vstup má Gold člen za 200 korun. Tato varianta se vyplatí lidem, kteří pravidelně sportují. K tomu mají ještě levnější vstup do wellness. Pokud by mezi klienty byli vyloženě milovníci wellness, tak pro ty je nejvýhodnější členství Platinum, ve kterém mají tři hodiny wellness denně zdarma. Je to skvělé v tom, že se čas dá rozdělit, takže si klient může ráno přijít zacvičit, poté si dát saunu a odpoledne po práci přijde s kamarádem na squash a následně se zrelaxují ve vířivce a osvěží se na baru. Třetím typem je Silver, které má stejné výhody jako Gold, ovšem je časově omezeno od otevření do 15 hodin. Vyplatí se tedy lidem, kteří si mohou dovolit přijít sportovat v dopoledních hodinách, ať už jde o seniory, maminky na mateřské či osoby s flexibilní pracovní dobou," vysvětluje výhody jednotlivých členství Dvořák.

Kromě sportovních a wellness služeb najdete v Omeze i kavárnu, která nabízí snídaně, svačinky i plnohodnotné obědy. "Zakládáme si na kvalitní, pestré a především zdravé stravě, kterou servírujeme denně čerstvou z naší kuchyně. Na své si přijdou i vegani a bezlepkáři, pro které máme speciální nabídku jídel. Otevřeno je od šesti hodin, takže si k nám někdo může přijít zacvičit, pak si domluvit schůzku v naší kavárně a rovnou se nasnídat a zahájit tak den nejen sportovním výkonem, ale i dobrým jídlem," usmívá se závěrem Dvořák a dodává, že velkou výhodou pro rodiče, kteří neseženou hlídání, je také dětský koutek, přičemž přes léto si děti mohou hrát pod dohledem personálu i na venkovním hřišti. Případně lze dětem zajistit program na léto díky nabídce letních kempů →