Reklama

Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Z Olomouce vyrazí v neděli parní vlaky s Mikulášem a jeho družinou. Své brány otevře i ČD Muzeum

Zprávy z regionu

30.11.2022

Autor: red

Historický parní vlak vypraví České dráhy v neděli 4. prosince z Olomouce do Uničova a Senice na Hané. Dospělí i děti se během jízdy mohou těšit na mikulášskou nadílku a pro zájemce bude otevřeno také ČD Muzeum v Olomouci.

Ilustrační foto

Foto: archiv ČD

Plnou parou v před vyrazí v neděli parní vlaky po trasách Olomouc hl.n. – Uničov a zpět a Olomouc – Senice na Hané a zpět. V čele obou vlaků bude historická parní lokomotiva řady 423.0, přezdívaná "Velký bejček". Na první jízdu se parní vlak vypraví z olomouckého hlavního nádraží v 8:55 a přes Šternberk dojede do Uničova v 9:48 hodin. Na zpáteční jízdu po stejné trase se vlak vydá v 10:30 a do Olomouce s ním přijedete v 11:21 hodin.

Druhá jízda se uskuteční odpoledne do Senice na Hané. Parní vlak bude z olomouckého nádraží odjíždět ve 13:50 přes zastávky Olomouc-Nová Ulice a Olomouc-město dorazí do Senice na Hané ve 14:30. Za tři čtvrtě hodiny (odj. 15:15 hod.) parní lokomotiva zahouká k odjezdu zpět do Olomouce (příj. 15:55 hod.). Kromě zážitku z nostalgické jízdy se můžete těšit i na setkání s Mikulášem a jeho pomocníky. Ti budou dětem rozdávat malou pozornost jako mikulášskou nadílku.

V mikulášských vlacích platí zvláštní jízdné. Jízdenky lze zakoupit v pokladnách ČD a také u vlakového personálu před odjezdem vlaku. Veškeré podrobnosti o akci se dočtete na portálu Vlakem na výlet →

V Olomouci pak nevynechejte prohlídku expozice ČD Muzea. V neděli 4. prosince bude otevřeno od 9 do 16 hodin. Vstupné činí 50 Kč, pro děti od 6 do 15 let jen polovinu. K ČD Muzeu v Táborské ulici se dostanete z olomouckého hlavního nádraží podchodem.