Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Výstaviště Flora zve na adventní trhy. Nabídnou tradiční výrobky i doprovodný program

Zprávy z regionu

3.12.2019

Autor: red

Horký svařák, voňavé dobroty, tradiční stánky a nevšední program pro děti. Takový bude již 39. ročník tradičních vánočních trhů v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc. Ty se uskuteční od 12. do 15. prosince a nabídnou originální dárky a bohatý doprovodný program.

Foto: Výstaviště Flora Olomouc

Kompletní informace o akci včetně podrobného programu naleznete na webu.

"Chtěla bych, aby v době internetových obchodů, velkých nákupních center a nepřeberného množství zboží, které nás všude obklopuje, byly naše trhy oázou klidu a drobných rukodělných pozorností. Doufám, že se mi tohle přání splní a my všichni najdeme chvilku na to, abychom se zastavili v tom předvánočním kolotoči," uvedla garantka akce Zuzana Chalupová.

Vánoce Flora 2019 představují příjemně strávený čas pro rodiny s dětmi. Pro děti bude přichystané zdobení perníčků s umělci Moravského divadla. Rodiče tak mohou v klidu pořizovat dárky nebo se zastavit u tradičního svařáku. Členové Moravské filharmonie navodí svým hudebním vystoupením žesťového kvintetu pravou vánoční atmosféru a Moravské divadlo Olomouc představí ukázku ze známé baletní inscenace Louskáček. O zábavu se postará dětské Hudebně-dramatické studio při Moravském divadle Olomouc.

Letošní Vánoce hýří samými novinkami, organizace Bricks 4 Kidz připravila zábavný doprovodný program s kostkami LEGO®. S dětmi se budou stavět vánoční stromečky, sněhuláci a jiné krásné modely s vánoční tematikou s kostkami LEGO®. Děti se mohou těšit na pohyblivého soba se saněmi a další zajímavé motorizované modely. Neobvyklou záležitostí bude letos i opravdová salaš se zvířátky, tematické fotokoutky a pro nejmenší loutkové představení Kašpárkova říše. 

Hudební program
O hudební program se postará zpěvák Hynek Tomm a kapela ABBA STARS s nestárnoucími hity slavné švédské kapely. Dále okouzlí svým ohnivým vystoupením Petr Dragon Kozák a humorem zase pobaví komička Zuzana Bubílková. Nebude chybět ani tradiční zpívání koled. Na své si přijde opravdu každý. 

Tvořivé workshopy a dílny
Doprovodný program láká také na tvořivé workshopy. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet linoryt s uměleckou skupinou Chaos company. Na workshopu se dozví základy této techniky a domů si odnesou vlastní umělecké dílo v podobě autorského tisku, vánočního přání nebo originálního dárku. Pro všechny věkové kategorie budou připraveny tvořivé dílny v podobě malování baněk, zdobení perníků, tvorba bedýnek, šperků, slaměných ozdob a svíček. 

Po celou dobu trvání vánočních trhů budou zahradníci a floristé předvádět tvorbu vánočních dekorací a nebude chybět ani ukázka dekorování slavnostní štědrovečerní tabule. Kouzelnou atmosféru Vánoc podtrhne pěvecké vystoupení dětí olomouckých škol, soutěž základních a mateřských škol ve zdobení vánočních stromečků a vystoupení dětí z dětských domovů a nebude chybět ani salaš se zvířátky. Program uvnitř pavilonu obohatí venkovní prodej vánočních stromků a jmelí od společnosti Lesy města Olomouce, a.s. 

Výstava otevřena denně: čtvrtek–sobota 9:00–18:00, neděle: 9:00–17:30
Vstupné: ZDARMA