Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vydejte se květinovou stezkou za krásami Olomouce

Zprávy z regionu

25.7.2022 aktualizováno 3.8.2022 15:22

Autor: red

Už jste si prošli novinku letošní sezony – květinovou stezku? Nová položka na seznamu turisticky atraktivních vychytávek má šest zastavení, která spojují zajímavá místa Olomouce s květinovým aranžmá z dílny Výstaviště Flora Olomouc. Stezkou vás provedou značky květinek na chodnících a v Informačním centru je k dispozici průvodcovský letáček.

Značky květin na chodnících vás provedou celou květinovou stezkou...

Foto: Lenka Šimková

Podívejte se na mapu květinové stezky →

"Lidé mají Olomouc v povědomí jako město květin. Nechceme, aby se jim toto spojení z paměti vytratilo," uvedla náměstkyně primátora Markéta Záleská, do jejíž gesce turistický ruch spadá. Právě ona se zasloužila o návrat květinové výzdoby do centra města a letní green point. Květinová stezka do konce srpna provede turisty po šesti zajímavých místech. Na každém zastavení je bude čekat jiné květinové aranžmá.

Trasa začíná na Horním náměstí a vede do Michalské ulice na Žerotínovo náměstí k soše svatého Floriana, přes vilu Primavesi kolem Konviktu k Arcibiskupskému paláci, do parkánových zahrad a přes Bezručovy sady do Hrnčířské ulice. Odtud pokračuje přes Dolní náměstí s Mariánským sloupem přes Šemberovu ulici k Terezské bráně a Smetanovými sady k oranžerii. "Samozřejmě s upozorněním a odbočkami k rozáriu a botanické zahradě," podotkla náměstkyně Záleská.

Při prohlídce nazvané Za branami města se pak zájemci dozvědí více i o historii parků.

Reklama

Los Capolitos

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Los Capolitos je síť mexických restaurací typu fast casual, založená na autentickém a chutném jídlu, mladém a energickém kolektivu, moderních techologiích a úsměvu zdarma. Držíme se toho...