Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Olomouci se křtila Vůně moci

Kultura

30.11.2018

Autor: David Kopřiva

Ve středu se v knihkupectví Knihy Kanzelsberger v OC Haná konal křest knihy za účasti autora. To by samo o sobě nebylo nijak neobvyklé, v tomto případě je však autorem olomoucký rodák Tomáš Sýkora.

Po úspěšném prvním titulu s názvem Vídeňské vzpomínky nyní olomoucký autor přichází s politickým thrillerem z českého prostředí.

Kniha Vůně moci poskytuje drsný pohled pod pokličku vysoké politiky se všemi jejími bezohlednými mechanismy a zákonitostmi. Na pozadí hypotetické prezidentské volby rozehrává příběh, který odhaluje nečekané motivace, následky a vzájemná propojení, jejichž výslednicí je nakonec obvyklý mediální obraz prezentovaný veřejnosti. Obraz, který ale - stejně jako arktický ledovec - skryje většinu skutečných událostí pod povrchem.

Mgr. Ing. Bc. Tomáš Sýkora se narodil 27. 2. 1968 v Olomouci. Studoval na Univerzitě Palackého v Olomouci, Filozofické fakultě, dále na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava, Ekonomické fakultě a později rovněž na Univerzitě Palackého, Právnickou fakultu.

V současné době působí v Praze jako člen předsednictva Rozhodčího soudu při Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky.
Dlouhodobě se zajímá o politologii, evropské právo, rozhodčí řízení a podnikovou ekonomii a management - úspěšné vedení procesních zaměstnaneckých týmů - „Reengineering“.