Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 3.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Vstup do jara nevyšel, Sigma nestačila na Slavii

Sport

1.1.2021

Autor: Petr Pelíšek

Vstup do jara se fotbalistům SK Sigma Olomouc nepovedl. V duelu 15. kola FORTUNA:LIGY sice v pražské Edenu nad Slavií vedli brankou Radima Breiteho, jenže pak dli Sešívaní tři branky, což znamenalo hanáckou prohru.

V olomoucké sestavě chybělo několik hráčů v čele s kapitánem Romanem Hubníkem. Start utkání vyzněl lépe pro pražský tým. Ovšem do vedení šla Sigma. Chybu v rozehrávce domácích potrestal skvělým zakončením Breite. To bylo v patnácté minutě. Vzápětí ale bylo zase všechno jinak. Greššák v pokutovém území fauloval, nedovolený zákrok pak potvrdilo video, které rovněž vyvrátilo hru rukou hráče Slavie. Penaltu pak proměnil Kúdela a mohlo se začínat znovu. Sigma držela Slavii na distanc, ale co se týče ofenzivy, tak to platilo i opačně. Tedy vyložených šancí moc k vidění nebylo. Za Sigmu to zkusil z přímého kopu Houska, ale brankáře nepřekvapil. Šest minut před přestávkou pak přišla další penalta pro Slavii. Tu Mandou Kuchtovi vyrazil, na následnou dorážku už však byl krátký, takže domácí šli do šaten s jednobrankovým náskokem.

Po přestávce už se začala Slavia, která vzhledem ke zdravotním potížím v pauze nesehrála ani jeden přípravný duel, rozehrávat. Sigma už tolik nebezpečná nebyla. A když v 62. minutě dali domácí třetí branku, mohli hrát v naprostém klidu svůj klasický fotbal. Sigma ještě jednou zazlobila, bylo to tři minuty před koncem, ale střídající Chytil v tutovce na malém vápně nezakončil. Z voleje vystřelit nešlo a než si připravil míč, byli u něj domácí zadáci a bylo po šanci. Hanáci po šesti zápasech venku nebodovali, potřetí v sezoně inkasovali tři branky, na výhru čekají již sedm kol.

„Myslím si, že celý první poločas se nám dařilo, až na ty dvě individuální chyby, které jsme udělali v našem pokutovém území. Slavie nás potom potrestala. Začátek druhého poločasu se nám také vydařil. Poté jsme však opět udělali chybu ve vlastním pokutovém území, kde jsme ztratili míč a soupeř toho využil. Slavie si pak hru hlídala a z naší strany už nedocházelo k takovému presingu, jako v prvních šedesáti minutách. Pro nás to bylo smutné, chtěli jsme nějaký bod urvat. Ale jestli chceme uhrát dobrý výsledek na Slavii, musíme podat výkon na sto dvacet procent a hlavně bez chyb, kterých jsme se bohužel dopustili,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

Slavia Praha – SK Sigma Olomouc 3:1 (2:1)

Branky: 39. a 62. Kuchta, 19. (pen.) Kúdela – 15. Breite. Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Hrabovský. ŽK: Kuchta, Hromada – Vepřek. Hráno bez diváků.

Slavia: O. Kolář – Bah, Kúdela, Hovorka, Bořil  – Hromada (90. Beran), Oscar (80. Van Buren) – Sima (90. Tecl), Stanciu (87. Júsuf, Provod – Kuchta (80. Musa). Trenér Jindřich Trpišovský.

SK Sigma: Mandous – Sladký, Beneš, Poulolo, Vepřek – Breite, Greššák (56. Daněk) – Hála (72. Látal), Houska, González (72. Yunis) – Nešpor (72. Chytil). Trenér Radoslav Látal.