Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 14.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Olomouce zahájily přípravu

Sport

4.8.2022

Bez slovenské reprezentantky Körmendyové, zato se všemi dalšími letními posilami, zahájily v úterý 2. srpna přípravu na novou sezonu volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. V první části každoročního drilu je čeká pilování herních návyků, ale také nezbytné nabírání potřebné fyzičky. Vrcholem přípravy bude mezinárodní turnaj Tomi Remont Cup, který se v olomoucké univerzitní hale uskuteční 16. až 18. září.

„Máme za sebou dlouhé a náročné měsíce plné vyjednávání, kancelářské práce a ladění kádru. Jsem velmi rád, že kromě Katky Körmendyové, které všichni moc gratulujeme k užší nominaci do slovenského národního týmu pro kvalifikaci na mistrovství Evropy, jsme tentokrát hned na startu kompletní. Oproti loňsku je to velký pokrok,“ pochvaluje si předseda VK UP Olomouc Jiří Zemánek.

Přípravu symbolicky zahájila 2. srpna podvečerní hráčská porada za účasti členek družstva i celého realizačního týmu. Ve středu ráno už hráčky ochutnávaly první z předkrmů kondičního trenéra Jakuba Přichystala v partnerské posilovně Buddies Gym a odpoledne se část týmu po třech měsících pozdravila s míči Gala. Pro některé zahraniční volejbalistky to přitom bylo premiérové seznámení s touto značkou balonů.

„Přípravu začínáme pozvolna, protože první mistrovské utkání nás čeká až 15. října na půdě Sokola Šternberk, takže máme relativně čas. Jelikož jako asistent trenéra české reprezentace budu po dobu konání mistrovství světa nepřítomen, část přípravy bude vést můj nový, ale již ostřílený asistent Jakub Brečka se zkušenostmi z Olympu Praha a VK Plzeň,“ zmiňuje hlavní kouč vysokoškolaček Martin Hroch.

Družstvo podle něj sice naváže na práci z loňského roku, nicméně s ohledem na poněkud odlišné složení kádru poupraví některé systémy a hráčské návyky. „Čeká nás teď zvedání kilogramů železa, běhání, ale i přípravné duely či společné tréninkové jednotky s různými soupeři. Jedním z vrcholů přípravy bude v polovině září tradiční Tomi Remont Cup, kterého se letos zúčastní šest celků. Jsme rádi, že můžeme po covidových letech opět přivítat zahraniční tým; z Francie k nám přicestuje družstvo Evreux, jehož barvy bude v následující sezoně hájit i odchovankyně Přerova Eva Svobodová,“ prozrazuje trenér Hroch.

Už tuto sobotu však Hanačky čeká teambuilding v podobě orientačního běhu v areálu Orienteering Park Olomouc na Svatém Kopečku. Druhým stmelováním party pak bude zatím utajená trasa v okolí Králického Sněžníku. „Věřím, že během přípravy nikdo neroztrhá smlouvu, hráčky zatnou zuby a všichni se i s fanoušky uvidíme nejpozději 20. října na prvním domácím extraligovém utkání s naším loňským čtvrtfinálovým soupeřem Šelmami Brno,“ přeje si s úsměvem Martin Hroch a dodává: „Čeká nás netradiční sezona se třemi zápasy navíc proti ukrajinskému mistru, jenž je letos součástí naší nejvyšší soutěže. Věřím, že to pozvedne zájem o naši extraligu a samozřejmě i její kvalitu.“

Reklama

Oční optika Dr. Klain

Katalog firem » Obchod » Oční optika

- Měření zraku zdarma - sleva za měření, při zhotovení brýlí, 500.- Kč na brýlovou obrubu - Měření zraku na kontaktní čočky - aplikace, zkušební vzorky apod. - Sleva 350.- Kč n...