Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 1.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky ve Středoevropské lize MEVZA podruhé neuspěly

Sport

11.10.2018

Autor: ambo

Po porážce na palubovce slovinského Braniku Maribor nastoupily volejbalistky VK UP Olomouc ke svému druhému utkání v rámci letošního ročníku Středoevropské ligy MEVZA doma proti maďarskému celku Békéscsabai RSE.

Foto: Facebook VK UP Olomouc

Souboj finalistů uplynulého ročníku MEVZA Cupu začal lépe hostující úřadující vítěz soutěže, který rychle vedl o čtyři body (3:7). Olomoučanky se sice ještě dotáhly (8:10), poté však úvodní dějství prakticky rozhodla šňůra servisů Maďarky Glemboczkiové (8:17); univerzita nakonec uhrála jen šestnáct bodů.

Začátek druhé sady poslal střídavě do těsného vedení oba týmy, vysokoškolačky pak ale postupně navyšovaly svůj náskok (10:7, 16:10) a závěr setu již zcela ovládly - 25:14. Když potom ve třetí části odskočily domácí volejbalistky při podání Struškové ze stavu 10:8 na 15:8, zdálo se, že se utkání definitivně překlápí na olomouckou stranu. Jenže českému týmu nestačilo k úspěchu ani vedení 18:13 a 21:18. Postupně stahující Maďarky i díky servisu Medićové otočily na 21:24 a druhým proměněným setbolem šly zpět do vedení.

Hanačky se však nevzdaly, ve čtvrté sadě se houževnatému soupeři pokoušely několikrát bodově utéci a povedlo se jim to od stavu 11:11, kdy díky sériím Košické a pak Napolitano Šenkové na podání vedly 22:13. Po výsledku 25:15 tak musel o vítězkách rozhodnout tiebreak. Ten znovu lépe načala Univerzita Palackého (5:2, 7:5), hráčky Békéscsabai se ale vždy dokázaly dotáhnout a od stavu 9:9 samy zaútočily (9:13). Olomoucké volejbalistky sice ještě odvrátily dva mečboly, po výsledku 12:15 a 2:3 si však ve Středoevropské lize připsaly už druhou porážku.

"Je to další zbytečně prohraný zápas v této soutěži," láteřil trenér univerzity Jiří Teplý. "Po prvním setu, v němž soupeř velmi dobře servíroval a my se potýkali s přihrávkou, jsme se stabilizovali a set a tři čtvrtě jsme hráli slušně. Jenže v koncovce třetí sady, která byla stejně jako v Mariboru klíčová, jsme udělali spoustu zbytečných chyb, což nás stálo vítězství. Ještě jednou se zvedneme, abychom pak tytéž hloupé chyby zopakovali v závěru tiebreaku," mrzelo zkušeného kouče.

Další utkání MEVZA Cupu odehraje Olomouc v pondělí 15. října od 17:00 opět v domácí hale proti slovenskému Strabagu VC Bratislava. Nejbližší soutěžní zápas ale čeká vysokoškolačky už zítra, ve čtvrtek 11. října znovu v pět odpoledne, kdy před vlastním publikem přivítají ve druhém extraligovém kole Sokol Frýdek-Místek.

VK UP Olomouc - Békéscsabai RSE (Maď.) 2:3 (-16, 14, -22, 15, -12)

Rozhodčí: Schimpl, Juráček (SVK)
Čas: 111 minut
Diváků: 350

Olomouc: Kubínová, Košická, Trnková, Napolitano Šenková, Michalíková, Sokolová, libero Kovářová. Střídaly: Kossányiová, Strušková, Dudová.

Békéscsabai: Tálasová, Glemboczkiová, Bodnárová, Perovićová, Mlinarová, Medićová, libero Molcsányiová. Střídaly: Szpinová, Szedmáková, Fábiánová, Pekáriková, Ivanovićová.

ambo

Reklama

Medicom´s spol. s.r.o. - nutriční ambulance

Katalog firem » Zdravotnictví » Nutriční terapie, ambulance, poradna

Chcete zhubnout, nabrat svaly, máte zdravotní potíže trávicího traktu nebo se chcete jen cítit dobře? Nutriční ambulance je pro klienty, kteří chtějí změnit své stravovací návyky, cht...