Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 10.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Olomouce porazily Šternberk až v tiebreaku

Sport

13.11.2019

Vůbec jako první vstoupily do čtvrtfinálových bojů letošního ročníku Českého poháru volejbalistky VK UP Olomouc a Sokola Šternberk. V hale Univerzity Palackého se během derby odehrála oproti papírovým předpokladům obrovská bitva, v níž nakonec domácí favorit zvítězil těsně 3:2. O postupujícím do únorového Final Four definitivně rozhodne odveta, která se bude hrát ve Šternberku 9. ledna od 17 hodin.

Úvod zápasu přinesl nepříliš pohlednou přetahovanou o každý bod. Rozhodující momenty první sady přišly při podání domácí Burbeljukové, kdy Olomoučanky sedmi body otočily z 10:12 na 17:12 a set získaly poměrem 25:18.

Do druhého dějství vlétl odhodlaně Sokol, využil výborného servisu své kapitánky Šmídové a rázem vedl 8:2. Univerzita sice stahovala (6:8, 10:11), v polovině setu však měli stále o něco lepší pozici hosté (10:13). Favorit znovu přidal a opět se bojovalo o každý míč. V koncovce se skóre několikrát převážilo na obě strany. Nejprve vedl Šternberk (19:21), poté domácí (22:21), jenže poslední čtyři výměny patřily při podání Sifferlenové Sokolkám, které díky výhře 25:22 srovnaly na 1:1.

Zato třetí část duelu přinesla zcela jiný obraz hry. Po rychlém vedení Olomouce 4:1 následoval poslední kontakt hostů (6:5) a pak už skóre ve prospěch domácího celku skokově narůstalo: při servisu Bezhandolské na 12:5 a při podání Trnkové na 23:8. Výsledek 25:11 znamenal vedení VK UP 2:1.

Po vyrovnaném začátku si ve čtvrté sadě oba celky vyměnily bodové pozdravy - nejprve Šternberk (7:6, 7:10) a poté i Olomouc (12:10). Sokol se rozhodně nehodlal vzdávat (15:12, 15.15) a znovu si dokonce vzal zpět ztracenou iniciativu (18:19). A když si bojovný hostující tým v závěru vypracoval dva setboly (22:24) a druhý z nich proměnil (23:25), překvapená hala se stala svědkem tiebreaku.

A šokované byly hlavně domácí volejbalistky; než se vzpamatovaly, prohrávaly ve zkrácené hře 0:5 a 1:6. A opět musely dotahovat (4:6, 4:8, 6:8). Povedlo se jim to až za stavu 9:9, ale vzápětí to bylo 9:11. Až servis Bezhandolské (13:11) pomohl zvrátit zápas definitivně ve prospěch favorita. Šternberk ještě vykřesal jiskřičku naděje (1312), poslední dva míče však brala Univerzita Palackého a do odvety si po domácí výhře 3:2 ponese mírnou výhodu.

„Musím celý tým pochválit za velice dobrý a bojovný výkon. V sestavě jsme měli dvě věkem ještě kadetky a i teprve šestnáctiletá Kamidinová mě velmi pozitivně překvapila a potěšila. Výsledek 2:3 je pro nás dobrý, těšíme se na odvetu a určitě to Olomouci nedáme zadarmo,“ usmíval se po utkání šternberský kouč Jan Drešl.

To jeho olomoucký protějšek Petr Zapletal neměl i po vyhraném utkání mnoho důvodů k radosti. „Po velmi špatném výkonu nakonec ještě vcelku dobrý výsledek. V poháru se počítají výhry, ale s takovým výkonem bychom v lize prohráli s kdekým. Z naší strany tam byla mizerná obrana a celkový projev byl katastrofální. Doufám, že to byla jen výjimka, hodně rychle na to zapomeneme a v sobotu proti Prostějovu budeme hrát úplně jinak,“ přeji si Zapletal.

Právě v sobotu 16. listopadu se oba pohároví soupeři vrátí do ligového kolotoče. Olomouc vyzve doma od 17 hodin čtvrtý tým tabulky Prostějov a Šternberk se o hodinu později představí v Liberci.

VK UP Olomouc3:2TJ Sokol Šternberk
(18, -22, 11, -23, 12)
Rozhodčí:Peloušek, Kavala
Čas:103
Diváků:200
Sestava VK UP Olomouc:Hodanová, Trnková, Burbeljuková, Michalíková, Bezhandolská, Handleyová
Libero:Stavinohová, Kulová
Střídání:Orvošová, Ambrožová, Dudová
Sestava TJ Sokol Šternberk:Sifferlenová, Kofieová, Šmídová, Schandlová, Kneiflová, Mazurová
Libero:Zilbermanová
Střídání:Gogová, Kamidinová, Karabinovičová
Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz