Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Olomouce drží v extralize neporazitelnost bez ztráty setu

Sport

12.10.2018

Autor: ambo

Ve druhém kole extraligy volejbalistek bojovala Univerzita Palackého Olomouc o druhou výhru v řadě a Sokol Šternberk o potvrzení nadějného domácího výkonu proti Přerovu. Vysokoškolačky bezezbytku splnily roli favoritek a porazily doma Frýdek-Místek bez ztráty setu.

Olomoucké volejbalistky obměnily den po dvouhodinové bitvě v MEVZA Cupu více než polovinu zahajovací sestavy a už v úvodním setu brzy dokazovaly, kdo je v utkání favoritem. Domácí tým vedl rychle 3:0 a 7:3, a když při servisech Sokolové zvýšil z 9:5 na 14:5, bylo o výsledku prakticky rozhodnuto. Skóre se nakonec zastavilo na výsledku 25:14.

Jestliže úvodní sada přinesla jednoznačný průběh, ta druhá byla doslova demolicí hostujícího družstva. Načala to už šňůra podání olomoucké kapitánky Dudové, po níž to bylo 8:1, a Frýdek-Místek se tentokrát nedostal ani přes desetibodovou hranici - 25:9.

Nejvyrovnanější, alespoň zpočátku, tak byl třetí set utkání. Sokol se v něm držel až do stavu 11:10, jenže následné bodové série univerzity přinesly konečné skóre 25:14. Olomoučanky tak i podruhé zvládly ligový zápas bez ztráty setu.

"Kvalita Olomouce se projevila v maximální možné míře a my jsme tomu navíc dopomohli přílišným respektem a nekvalitní přihrávkou," konstatoval trenér Frýdku-Místku Jaroslav Vlk. "Od toho se vše odvíjelo, proti výborné obraně soupeře se se špatným příjmem prosazuje těžko. Šlo poznat, že prostředí Olomouce děvčata trochu svazovalo, a byla to pro ně škola. Zápas nám ukázal, kde musíme v tréninku přitlačit, abychom mohli konkurovat takto kvalitním týmům," dodal Vlk.

"Dnes to byl jasný zápas, ve kterém jsme měli neustále navrch. Alespoň nám to umožnilo vyzkoušet si některé herní kombinace. Holky zaslouží pochvalu za daleko koncentrovanější výkon než v předchozích utkáních," těšilo olomouckého kouče Jiřího Teplého.

Tuto sobotu 13. října pokračuje náročný zápasový maraton volejbalistek Univerzity Palackého duelem 3. kola extraligy na palubovce VK Brno. V jihomoravské metropoli se začne hrát od 16 hodin.

VK UP Olomouc - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (14, 9, 14)

Rozhodčí: Kubinec, Slezák
Čas: 61 minut
Diváků: 400

Olomouc: Dudová, Michalíková, Trnková, Orvošová, Kossányiová, Sokolová, libera Kovářová, Kulová.

Frýdek-Místek: Šípová, Pavelková, Mitregaová, Šnellyová, Borovcová, Hadáčková, libera Radivojevičová, Teperová. Střídaly: Šprochová, Grygarová, Vašinová.