Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 3.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistkám VK UP začíná play-off

Sport

22.3.2023

Autor: Petr Pelíšek

Až poslední utkání dlouhodobé části extraligy volejbalistek definitivně určilo dvojice pro nadcházející play-off. Univerzita Palackého Olomouc po prohře s týmem Králova Pole klesla ze čtvrté na šestou příčku a ve čtvrtfinálové sérii vyzve svého velkého regionálního rivala z Prostějova. Boj o tři potřebná vítězství začne v sobotu 25. března v 17 hodin na palubovce úřadujících mistryň republiky.

„Náš cíl pro tuto sezonu zůstává stále stejný, tedy pokud možno úspěšný boj o medailové pozice. V Českém poháru nám to o jednu chybějící výhru nevyšlo, teď je tedy na řadě extraliga. Naše pozice je pádem na šesté místo obtížnější, protože nás čekají těžší soupeři s výhodou jednoho domácího zápasu navíc už od čtvrtfinále, ale stále věřím, že družstvo má svou kvalitu a trenéři dokázali jeho formu před vrcholem sezony optimálně vyladit,“ zůstává optimistou předseda VK UP Olomouc Jiří Zemánek.

Jeho víru v případný olomoucký úspěch může posílit vzájemná bilance obou čtvrtfinálových protivníků v dosavadních třech soutěžních střetnutích této sezony. Vysokoškolačky mají na svém kontě dvě výhry (3:2 v Prostějově a 3:0 doma) oproti jediné stále aktuálního ligového šampiona (3:0 na domácí palubovce). Papírovým favoritem série je však loňský mistr ČR, který jako obhájce titulu obsadil v letošní základní části extraligy třetí místo se ziskem 61 bodů. Tým trenéra Martina Hrocha skončil šestý a bodů nasbíral 50.

Olomoucké publikum se na čtvrtfinálové derby může těšit v úterý 28. března od 18 hodin. Třetí duel se bude hrát v Prostějově v pátek 31. března v pět odpoledne.

Čtvrtfinále extraligy volejbalistek VK Prostějov - VK UP Olomouc
1. utkání: sobota 25. března (17.00, Prostějov)
2. utkání: úterý 28. března (18.00, Olomouc)
3. utkání: pátek 31. března (17.00, Prostějov)
případné 4. utkání: pondělí 3. dubna (18.00, Olomouc)
případné 5. utkání: čtvrtek 6. dubna (18.00, Prostějov)

Autor článkuPetr Pelíšeksport@olomouc.cz

Petr Pelíšek
Reklama

Informační centrum Olomouc

Katalog firem » Úřady, instituce

Informační centrum v podloubí olomoucké radnice je otevřeno 7 dní v týdnu. Poskytuje turistické informace o městě, památkách i tipy pro volný čas. Nabízí informační materiály, suvenýry,...